Les festes de Sant Sebastià apleguen 88 activitats durant 15 dies

L'Ajuntament de Palma presenta el programa complet, que inclou activitats culturals i esportives per a totes les edats

Les festes que commemoren el patró de Palma, sant Sebastià, i que comencen aquest dissabte amb el pregó reuniran fins a 88 activitats repartides en 15 dies. Aquest divendres s'ha presentat el programa oficial de les festes, que inclou activitats culturals, esportives i de participació per a totes les edats i distribuïdes per tota la ciutat.

La regidora de Participació Ciutadana, Eva Frade, ha destacat del programa l'intent "de millora perquè les festes siguin més nostrades i més expansives" i ha afirmat que enguany suposen un "canvi en positiu". Així mateix, ha recordat que per a l'elaboració de la programació han disposat d'un pressupost de 530.000 euros, xifra que suposa un "increment substancial" respecte de quan varen "arribar a aquest ajuntament", quan l'import total per a les festes de Sant Sebastià era d'uns 400.000 euros.

La regidora ha destacat algunes activitats noves per a l'edició d'enguany, com la diada de ball de bot que es durà a terme al parc de la Riera dia 13 de gener i el cicle 'Zona restringida', que aproparà espectacles als diferents barris. A més, ha insistit en esdeveniments que enguany repeteixen, com el Trescabarris, les rutes per Palma i Sant Sebastià petit, que inclourà 21 activitats.

Per part seva, la regidora d'Educació i Esports, Susanna Moll, ha volgut fer una menció especial a la diada ciclista, que aquest 2019 celebra la 40a edició, com també a una jornada d'esport inclusiu que es durà a terme al CaixaFòrum, les exhibicions esportives de les escoles municipals i la participació dins la festa de l'Escola de Música de Palma.

La coordinadora de l'àrea de Cultura, Francisca Niell, ha afirmat que les festes patronals són "el moment adequat per manifestar el compromís que tenim amb la creació" i ha parlat de l'acte "més important" pel departament, com són els premis Ciutat de Palma, que s'entregaran dia 20 horabaixa.

La programació es recull en un programa de mà, del qual s'han imprès 40.000 exemplars, a la cartelleria, a la pàgina web i a una aplicació que es posa en marxa enguany.

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF