Fotografia
Cultura 14/08/2013

La família de Maspons demana que se'l recordi "com un amant de Barcelona" i "un amic dels seus amics"

El funeral del fotògraf barceloní s'ha celebrat al tanatori de Sant Gervasi

Acn
1 min

BarcelonaLa família del fotògraf Oriol Maspons ha demanat que se'l recordi com un "amant de Barcelona" que era "amic dels seus amics". La missa del seu funeral, que s'ha celebrat aquest dimecres al tanatori de Sant Gervasi, ha començat i acabat amb la projecció d'algunes de les seves millors fotografies, i el fèretre ha entrat amb la cançó 'Douce France', de Charles Trénet, i ha marxat amb 'El cant de la senyera'. "Si ell hagués organitzat la cerimònia, hauria estat a peu dret, amb una copa de vi i amb gossos", ha bromejat el seu fill Àlex.

La part central d'una cerimònia molt breu ha anat a càrrec del seu fill, Àlex Maspons, que ha glossat de manera molt sentida i personal la figura del seu pare. "Era un personatge que feia emprenyar molts del seus amics, però els feia riure a tots". "Marxa un home provocador, irònic i políticament incorrecte", ha resumit.

Aquest caràcter poc predisposat a seduir els sectors que acaben atorgant els premis més importants explica que Maspons, segons el seu fill, no hagi rebut guardons com el Premio Nacional de fotografia del ministeri de Cultura. Una reflexió que ha compartit també la fotògrafa Colita, que creu que si no el té és perquè "la cultura catalana" sovint no té gaires aliats que la defensin en els tribunals que acaben decidint a qui s'atorga el guardó.

stats