Cultura 29/02/2020

Família què podem fer?

Ara Balears
5 min

PalmaDissabte, 29 de febrer

Torneig insular de futbolí. Primera edició del torneig insular de futbolí emmarcat en el

programa d'oci saludable Alternanits. Aquesta activitat està dirigida a joves d'entre 12 i 20 anys. Al Casal de Joves del Mercadal. Horari per confirmar. Activitat gratuïta.

Exhibició de monopatí. Mostra de monopatí organitzada per Buragun i l'Associació de Comerciants de Sant Lluís. A la plaça Nova del municipi menorquí de Sant Lluís. De 10.30 a 13 h. Activitat gratuïta.

‘Mediterrània’. Petit musical que explica que és la mar Mediterrània, els seus orígens, la cultura que l'envolta i, sobretot, la seva història. Plena de melodies i d’aromes mediterrànies, aquesta actuació és una petita aproximació a fets, personatges, dades i fins i tot curiositats gastronòmiques o diferents coneixements del que ens envolta i uneix. A Palma al cinema Augusta a la sala 3. A les 12 h els dies 29 de febrer i 1 de març. Preu de l’entrada: 10 euros.

Taller de fotografia. A la llibreria infantil i juvenil de Palma Baobab, els nins i nines de més de cinc anys poden aprendre les tècniques fotogràfiques per realitzar unes captures d’imatge de qualitat i també desenvolupar la seva vessant més artística. El curs, que té una durada d’una hora, començarà a les 11.30 h. El preu per a infants és de cinc euros.

Taller de robòtica educativa. Activitat a càrrec d’Aprentik, un projecte que fa una proposta pedagògica per a nins i nines d'entre 6 i 12 anys. Les persones interessades a participar-hi poden inscriure-s'hi a la biblioteca del Castell, que és on es realitzarà l’activitat a les 11 h. Gratuït.

Correfoc. Activitat a càrrec dels dimonis Myotragus de Ferreries, Diables de Maó, Trabucats de Palma, Dimonis del Comte Mal de Calvià i Dimonis Mals Esperits d’Eivissa, acompanyats de música i la batucada BatuLô amb motiu del Dia de les Balears. L’espectacle de foc, música i ball tindrà lloc als carrers cèntrics de Ferreries a les 21 h i no hi ha cap preu d’entrada.

Jocs populars. Organitzats per l'associació Es Xivit, hi haurà jocs populars tradicionals, jocs i tallers fets amb material reciclat i jocs de fusta al carrer de les Moreres, Maó, dia 29 de febrer de 10.30 a 13 h i dia 1 de març a la plaça del Pare Camps del Mercadal de les 11 a les 13 h.

L’àvia Corema. El conegut personatge sortirà des de l'ajuntament de Maó i baixarà fins al carrer de les Moreres. La geganta camina entre una multitud en un ambient festiu amb música en directe. És la primera de les set sortides que té programades fins a mitjan abril, quan perdrà el seu últim peu. La geganta, de 65 kg i tres metres i mig d'alçària, representa la Quaresma, porta un vestit blau i una bata de quadres blancs i taronges, un bacallà i un setrill en una mà i un rosari a l'altra. No fa gaire bona cara, segurament perquè en l'imaginari popular la Quaresma no té bona acollida. La sortida està prevista per a les 12 h.

Diumenge, 1 febrer

Ioga en família i brunch. Activitat temàtica de Carnestoltes de ioga i brunch. En aquesta activitat hi poden participar nins de 3 a 11 anys, sempre acompanyats per una persona adulta. Qui vulgui participar-hi s'hi pot inscriure enviant un missatge privat través de les xarxes socials d'Anahata Ioga Events. A Dalt Ses Bruixes, Maó, de 10 a 13 h. Preu per a un adult i un nin: 40 euros (preus especials per a membres d'una mateixa família).

Futbol per la igualtat. Taller infantil dirigit a nins i nines de 4 a 14 anys que tindrà com a principals objectius la igualtat, el respecte i la tolerància dins l'esport mitjançant un seguit d'activitats com ara partits de futbol mixtos, contacontes, tallers de pintura, xerrades i interacció amb esportistes i professionals del món del futbol. De 10 a 13 h al Poliesportiu del Mercadal.

Taller de circ en família. Aquest taller integra el descobriment de les diferents tècniques de circ, com a activitat física i de creació artística en l'àmbit familiar, perquè tots els membres de la família puguin fer una activitat conjunta en un ambient de confiança i afecte. Aquesta activitat està pensada com un espai lúdic on el descobriment i la pràctica de les tècniques de circ permet a les famílies acostar-se al món del circ com a part activa i no sols com a espectadors. És una activitat plena d'exercicis per jugar i deixar-nos anar. A cada taller hi ha un monitor que guiarà els infants. Podran practicar trapeci, malabars, equilibris, monocicle i l'acrobàcia i molt més. L’activitat tindrà lloc de 16 a 18 h a la plaça de l'auditori de Cala Millor (si plou, a l'interior). Gratuïta.

Visita dramatitzada al Museu de Menorca. Visita a l'exposició 'Joan Flaquer i l'enigma dels 400 tassons', a càrrec dels components de Teatre de Xoc, que explicaran la història de Flaquer, que està impacient per trobar la senyora Murray, una egiptòloga anglesa que visita l'illa, per explicar-li les importants troballes que ha fet en una cova de Menorca. L’actuació és a les 11 h al Museu de Menorca i és gratuïta.

Dimarts, 03 de març

Audició. Els alumnes de cambra i violí de l’Escola Municipal de Música i Arts Escèniques de Ciutadella fan una audició. L’espectacle musical, en el qual participen els joves músics, tindrà lloc a les 19.30 h a la sala d’audicions de l’institut Josep Maria Quadrado, ubicat a Ciutadella. No s'ha de pagar entrada.

Dimecres, 04 de març

Concert pedagògic. Concert durant el qual els alumnes de l'aula de clarinet del Conservatori de Música de Menorca presentaran l'instrument a través d'un conte. Al Conservatori de Música de Maó a les 17.30 h. Activitat per a tota la família i gratuïta.

Curs de massatge infantil. Taller de massatges infantils dirigit a famílies amb nins menors de 9 mesos. Es farà cada dimecres de 9.30 a 10.30 h. Les famílies interessades s'hi poden inscriure al mateix Patronat Municipal de l'Escoles Infantils de Ciutadella o al 971 38 10 50 (extensió 4218) o escrivint un correu electrònic a massatgesespais@gmail.com. Preu de tot el curs: 12 euros.

‘Els perills d’internet i xarxes socials’. Xerrada a càrrec de Javier Gestoso, membre de la Guàrdia Civil. Aquesta activitat està oberta al públic en general. L’activitat tindrà lloc al Casal de Joves del Migjorn a les 19 h i és totalment gratuïta.

Dijous, 05 de març

Llenguatge inclusiu. Debat sobre els estereotips i l'ús del llenguatge inclusiu en la literatura juvenil, a càrrec de Fàtima Anglada. Les persones joves o adultes que vulguin assistir-hi ho poden fer visitant la Biblioteca del Migjorn a les 17 h. Gratuït.

Divendres 6 de març

Yunke. Salvador Vicent, més conegut com a Mag Yunke, arriba a Mallorca. Yunke té un Esment d'Honor de la família reial de Mònaco i és Premi Internacional de Màgia 2018 per l'home de Vitruvi, una il·lusió inspirada en l'obra de Leonardo da Vinci, que presenta a Balears dins l'espectacle Hangar 52. A Trui teatre, a les 21 h. Preu de l’entrada: 24 euros.

‘Còctels saludables’. Aquest taller està emmarcat en el programa d'oci saludable AlternaNits, que té un programa d'activitats diferents organitzades per Injove i els diferents casals joves de Menorca. Aquest, de begudes sense alcohol i bones per a la salut, adreçat als joves, es pot fer al Casal de Joves del Migjorn a les 20 h.

stats