Moda
Cultura 26/06/2013

Una exposició repassa els 50 anys de la moda 'prêt-à-porter' barcelonina al Palau Robert

La mostra és un espai expositiu obert a noves propostes que renovarà totes les peces de vestir dues vegades

Núria Juanico
1 min
L'exposició repassa els 50 anys de la moda 'prêt-à-porter' a Barcelona

BarcelonaLa moda 'prêt-à-porter' vesteix el Palau Robert des d'aquest dimecres amb una exposició que plasma, a través de més de 300 peces, l'evolució d'aquest tipus de moda del 1958 fins al 2008. La mostra es nodreix del material de la col·lecció tèxtil Antoni de Montpalau i vol oferir una mirada retrospectiva a la història del 'prêt-à-porter' barceloní i destacar el valor artístic de la moda.

Vestits de Pedro Rodríguez, Armand Bassi i Míriam Ponsa, entre altres dissenyadors, configuren l'exposició, que renovarà totes les peces dues vegades –a l'octubre i al gener–. Així, la mostra no és un aparador fix, sinó que canviarà les creacions exposades i inclourà nous dissenyadors al fris cronològic, ja que vol convertir-se en un espai coral i obert a totes les propostes del tèxtil de l'època.

Des de vestits de la marca Moda del Sol, un dels noms més rellevants dels inicis del 'prêt-à-porter', fins a peces de Desigual o Armand Basi, l'exposició reuneix tot tipus de creacions tèxtils per reivindicar la moda com a patrimoni històric. Sota el títol 'Barcelona prêt-à-porter, 1958-2008. Mig segle d'indústria i moda. Col·lecció tèxtil Antoni de Montpalau', la mostra està comissariada per l'historiador i crític d'art Josep Casamartina, que ha seleccionat les peces essencials del 'prêt-à-porter' produït a Barcelona. A més, diverses escoles de disseny tenen un aparador dins l'espai, que es redefinirà cada mes per ensenyar els treballs dels seus alumnes. L'exposició es podrà veure fins al 30 de març de l'any vinent.

stats