Cultura 13/06/2018

33.000 persones visiten l'exposició itinerant sobre la prehistòria talaiòtica de Menorca

La candidatura Menorca Talaiòtica es dona a conèixer a Barcelona, Madrid, Eivissa i València amb el repte d'atreure l'interès de potencials turistes

Iván Martín
1 min
Les peces que han omplert de contingut l'exposició són del fons del Museu de Menorca i el Museu de Ciutadella.

MaóL’exposició itinerant amb el títol ‘L’arquitectura talaiòtica a la prehistòria de Menorca’ ha posat el punt final després de desfilar per diferents ciutats i aconseguir que gairebé 33.000 persones hagin conegut més detalls sobre el patrimoni de l’illa. La mostra tenia com a finalitat promoure l’arqueologia de l’etapa talaiòtica a ciutats rellevants i potenciar la candidatura Menorca Talaiòtica com a Patrimoni Mundial per la Unesco.

A més, l’exposició és la primera que tracta de manera monogràfica la prehistòria de Menorca. Les peces emprades i els suports audiovisuals passaran a configurar el nou muntatge permanent que s’inaugurarà pròximament al Museu de Menorca o al centre d’interpretació de la Torre d’en Galmés. La mostra finalitzà el 6 de maig al Museu d’Arqueologia de Catalunya amb 7.266 visites, una xifra a la qual cal sumar les 14.721 persones que en van gaudir al Museu Arqueològic Nacional de la comunitat de Madrid, les 4.390 al Museu Arqueològic d’Eivissa i les 6.134 al Museu de Prehistòria de València.

Paral·lelament a l’exposició s’han dut a terme xerrades i visites guiades. La selecció de peces procedeixen del fons del Museu de Menorca i el Museu Municipal de Ciutadella. S’han escollit peces que serveixen per il·lustrat i ajudar a entendre el discurs, centrat en l’arquitectura de la Menorca prehistòrica, emfatitzant les edificacions per als vius però també per als morts. La mostra ha estat organitzada pel Consell Insular de Menorca i la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, amb la col·laboració de Triangle Books, Fundació Balearia i AC/E Acción Cultural Española.

stats