La Misericòrdia albergarà l’exposició fotogràfica 'Everest 1921'

Les fotografies de la primera expedició a l’Everest es podran veure per primera vegada al territori espanyol

L’Arxiu del So i de la Imatge s’afegeix a la 9a Mostra de cinema de Mmntanya col·laborant amb l’exposició de les fotografies que documenten la primera escomesa a l’Everest. Es tracta de 27 imatges preses durant l’expedició britànica liderada per Charles Howard-Bury i formada per un grup d’alpinistes, naturalistes, geòlegs i topògrafs. Les vuit persones que integraven l’equip partien amb l’objectiu d’elaborar el mapatge i fer un reconeixement del territori per tractar de descobrir una ruta cap al cim. Completen la mostra tres facsímils dels mapes que es van realitzar durant el trajecte.

Les imatges mostrades, en blanc i negre, es feren inicialment amb interès científic i documental. A l’actualitat, se suma a aquestes funcions la bellesa plàstica que revelen a l’espectador.

Les fotografies pertanyen a l’Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya i al fons de la Royal Geographical Society. L’exposició, que s’inaugura divendres 9 de març a les 19.30 hores, es pot veure a la sala del tercer pis de l’edifici de la Misericòrdia de Palma.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF