'Passión Balear', una exposició de 25 artistes mallorquins a Estocolm

Es tracta d'una mostra eclèctica organitzada per Arte Visión amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Baleàrics i l'Institut Cervantes d'Estocolm

Aquest dijous al matí s'ha presentat a Ca n'Oleo l'exposició 'Passión Balear', que tindrà lloc a l'Edvisk Kontshall d'Estocolm, a Suècia. Inma Bianchi, directora d'Arte Visión, ha fet la selecció de 25 artistes de Mallorca, de tots els estils i disciplines, amb l'objectiu fer visible el talent davant el públic escandinau. El projecte compta amb el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics i l'Institut Cervantes d'Estocolm.

Xisco Rotger ha destacat la funció social de l'Institut d'Estudis Baleàrics a l'hora de donar a conèixer la cultura de les Illes. Aquesta iniciativa és una de les accions de suport per dur l'art balear a la capital sueca. Inma Bianchi fa tres anys que prepara l'exposició. L'Institut Cervantes va trobar l'emplaçament, una de les galeries més importants de Suècia i Escandinàvia, i de les poques amb capacitat per acollir una iniciativa d'aquestes característiques, amb un volum de 150 peces, entre pintura, escultura i fotografia.

L'any passat, amb la intenció d'internacionalitzar l'art balear, Bianchi ja va organitzar l'exposició de nou artistes a Suïssa. Aquest any, per continuar creant connexions entre la cultura i l'art com una eina de diàleg ha organitzat 'Passión Balear', que s'inaugurarà el 25 d'agost i es podrà visitar fins al 2 de setembre. La mostra forma part d'una fira amb altres galeries i artistes internacionals. El projecte disposa d'un pressupost de 37.000 € de producció i 6.000 € per a promoció. S'ha presentat el vídeo promocional, amb música de reminiscències flamenques de fons, paisatges de Mallorca, obres eclèctiques que no segueixen cap criteri comissarial ni temàtic més que la mateixa selecció de Bianchi.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF