L’exposició sobre Tutankamon estableix un nou rècord de visites a Menorca amb 7.833

La mostra ha presentat 65 fotografies de Harry Burton i peces funeràries d'elevat valor històric

L’exposició 'Tutankamon. Imatges d’un tresor sota el desert egipci', del Museu Egipci de Barcelona, s’ha convertit en la mostra més visitada a la història del Centre d’Art Ca’n Oliver-Col·lecció Hernández Sanz-Hernández Mora de Maó. Un total de 7.833 persones han desfilat per les instal·lacions en els quatre mesos que ha estat exposada. L’èxit de la iniciativa respon, segons la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Maó, Conxa Juanola, a les nombroses activitats programades al voltant de la mostra.

Juanola ha qualificat l’exposició de “magnífica” i ha destacat l’interès que ha despertat a la societat menorquina: “Tota temàtica que gira al voltant del món egipci apassiona la gent. A més, estam contents perquè 266 persones l’han visitada en grup, mentre que 717 ho han fet mitjançant grups escolars”. La regidora de Cultura també s’ha referit a la qualitat de la mostra: “Els textos i les imatges exposades són una veritable joia”.

'Tutankamon. Imatges d’un tresor sota el desert egipci' ha estat possible gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Maó i el Museu Egipci de Barcelona. Es tracta d’una mostra de caràcter itinerant, i que té per objectiu traslladar al públic els detalls de la tomba del faraó egipci, a través de fotografies i peces originals. De fet, l’exposició inclou 65 imatges del fotògraf oficial de l’excavació, Harry Burton, a més d'un 'ushabti' del príncep Khaemuaset, una tapa de sarcòfag i una màscara funerària de l’any 304-30 aC.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF