PATRIMONI

Una exposició al Museu de Mallorca realça la figura del capità Antoni Barceló

Aquest dijous s'inaugura la mostra dedicada al corsari en el tercer aniversari del seu naixement 

Quan es celebra el tercer aniversari del naixement del tinent general Antoni Barceló (Palma, 1717), el Museu de Mallorca li ret homenatge a través d'una exposició en la qual es pot conèixer qui era realment el corsari mallorquí nat al carrer del Vi del barri mariner de Santa Creu a Ciutat de Mallorca.

Potser es tracta del mariner mallorquí més notable i popular de l'illa, la seva vida com a home de la mar és de les més destacades que es coneixen, tant per les accions que dugué a terme en l'àmbit de la marina mercant com per les que assolí posteriorment al llarg de la seva carrera militar.

L'exposició ' El capità Antoni, un corsari mallorquí tinent general de l'armada' analitza la figura a través d'objectes de l'època, documentació, reproduccions, mapes, peces, quadres i plànols de Palma, de les torres de defensa de Mallorca, entre d'altres.

És a partir d'aquest dijous 22 de novembre que el Museu de Mallorca inaugura l'exposició en la qual s'exploren els aspectes més personals del corsari Antoni Barceló, que foren la fe, la lleialtat a la corona i, per sobre de tot, la mar; un capità que va fer-se un nom perseguint pirates arreu de la Mediterrània.

"Fou una persona molt perseverant, el seu objectiu vital fou el de combatre l'enemic en nom de Déu i de la corona", ha recalcat el comissari de la mostra, Bernat Oliver. La directora del Museu de Mallorca, Joana Maria Palou, que ha presentat la seva darrera exposició abans de jubilar-se l'1 de febrer del 2018, ha recalcat la importància d'aquesta figura que, "si fos una d'un altre país, hauria estat molt més coneguda del que se sap actualment a les Balears".

EDICIÓ PAPER 20/10/2018

Consultar aquesta edició en PDF