Cultura 11/10/2013

Pau Gasol i Estopa denuncien haver estat utilitzats pel moviment 12-O

El jugador de bàsquet i els germans Muñoz se sumen a Iniesta i es desmarquen de la utilització política de la seva imatge en un vídeo promocional de la manifestació de plaça Catalunya

Ara
2 min

BarcelonaDijous va ser Iniesta qui va denunciar la utilització sense consentiment de la seva imatge en un vídeo en què es cridava a la participació en la concentració unionista del 12-O a la plaça Catalunya de Barcelona. I aquest divendres, altres tres figures la imatge de les quals ha estat feta servir com a recurs per a cridar a la participació dels que se senten "espanyols i catalans" han fet públic el seu rebuig. Es tracta dels germans Manuel i David Muñoz, membres d'Estopa, i del jugador de bàsquet Pau Gasol.

"El meu germà i jo ens sentim utilitzats pel moviment 12-O. No sé per què ens han de barrejar amb res, com és possible…?". Els germans José Manuel i David Muñoz, els integrants del grup Estopa, han denunciat en un tuit que se senten utilitzats pel moviment 12-O. Hores després ha estat Pau Gasol qui, també en un tuit en el seu compte, es desmarcava amb contundència de la concentració espanyolista: "Estic molt molest per l'ús del meu nom, sense el meu coneixement ni consentiment, en qualsevol convocatòria, comunicació o publicitat", ha dit en una piulada en català i castellà.

En un nou vídeo promocional, l'entitat Som Catalunya, somos España, que organitza la manifestació d'aquest dissabte a la plaça Catalunya, recopila frases d'algunes cares populars per reclamar la unitat de l'Estat. Fa uns dies, l'entitat ja va penjar un vídeo a YouTube amb imatges del jugador del Barça Andrés Iniesta al programa 'El convidat' de TV3. Com que no tenien permís per utilitzar-les, el vídeo va ser retirat. Iniesta va fer saber el seu malestar per la utilització política de l'entrevista a través del seu entorn.

El nou vídeo evita problemes de drets d'imatge perquè són joves anònims els que, mirant a càmera, diuen les frases suposadament dites per Pau Gasol, Montserrat Caballé, José Manuel Lara, Estopa i el mateix Iniesta. Al final del vídeo es diu: "Si penses com Estopa, Gasol, Caballé, Iniesta o Lara... vine el 12 d'octubre a la festa de la convivència".

stats