Música
Cultura 18/08/2013

2.000 espectadors passen pel primer Festival de Música Antiga de Poblet

El cicle impulsat per Jordi Savall tindrà continuïtat i al 2014 afegirà un concert més

Acn
2 min
Les veus de la Capella Reial de Catalunya i els músics d'Hespèrion XXI, amb el mestre Jordi Savall / ACN

Vimbodí i PobletEl primer Festival de Música Antiga de Poblet que s'ha celebrat entre aquest dijous i dissabte ha tancat amb més de 2.000 espectadors. El cicle, impulsat per la Fundació Centre Internacional de Música Antiga, el mestre Jordi Savall i el mateix monestir, ha ofert tres jornades de concerts en aquest espai patrimonial i històric. Aquest dissabte a la nit, unes 600 persones han omplert l'església major de Poblet per assistir al tercer i últim concert del festival, on les veus de la Capella Reial de Catalunya i els músics d'Hespèrion XXI, s'han unit per interpretar les 'Cantigas de Santa María' i el 'Llibre Vermell de Montserrat'. Davant l'èxit assolit, elfestival tindrà continuïtat l'estiu que ve.

La primera edició del Festival de Música Antiga de Poblet ha tancat amb un èxit rotund i una gran afluència d'espectadors. Lluís Poca, un dels organitzadors del cicle, atribueix la bona acollida del públic "al mestre Savall, un referent de la música antiga, i l'espai del monestir de Poblet, un espai únic, símbol d'un dels patrimonis culturals, arquitectònics i espirituals del sud de Catalunya". El festival ha nascut amb l'objectiu de consolidar-se com a referent d'aquest gènere al sud de Catalunya.

Després del concert realitzat l'estiu passat i del cicle que s'ha programat enguany, els impulsors consideren que està plenament consolidat i en garanteixen una nova edició per a l'estiu vinent, que podria ser més extensa. El festival ha comptat enguany amb un pressupost de 100.000 euros i ha ofert les entrades a un preu d'entre 25 i 35 euros.

'Les mil i una nits de músiques. Memorial Montserrat Figueras', títol del festival, va arrencar dijous amb un concert de Jordi Savall i l'orquestra Le Concert des Nations, amb un repertori sobre les músiques vinculades a la poesia de William Shalespeare de dos compositors barrocs anglesos del segle XVII, Matthiew Locke i Henry Purcell. Danses i aires anglesos amb fragments que van recitar els actors Josep Maria Pou i Sílvia Bel davant d'uns 1.200 espectadors.

El segon concert, divendres a la nit, va consistir en un recital de Jordi Savall per a viola de gamba, amb peces de mestres francesos del segle XVII com Monsieur de Sainte-Colombe i Marin Marais. El cicle s'ha clos aquest dissabte amb un repertori de música amb les veus de la Capella Reial de Catalunya i la música d'Hespèrion XXI, que s'han unit per interpretar les 'Càntigues de Santa Maria' i el 'Llibre Vermell de Montserrat'. En aquesta ocasió, unes 600 persones han esgotat totes les entrades disponibles per al concert que s'ha fet a la nau de l'església major del monestir.

stats