Arqueologia
Cultura 17/06/2014

Enterrar de nou Ricard III costarà 3 milions d'euros

Les restes del monarca anglès, trobades el 2012 a un aparcament de Leicester, rebran sepultura l'any que ve a la catedral de la ciutat. Un descendent de Ricard III construirà la tomba

Efe
2 min
Projecció de la futura tomba de Ricard III, facilitada pels arquitectes Van Heynigen i Haward / EFE

LondresLa nova tomba de Ricard III (1452-1485) costarà tres milions d'euros i serà fabricada per l'ebenista Michael Ibsen, descendent directe de la germana de Ricard III, Anne. Segons ha informat el degà de la catedral de Leicester, David Monteith, la tomba es construirà amb pedra de la ciutat de York i portarà una creu –també de pedra– amb el nom i l'escut d'armes de Ricard III.

Monteith també ha explicat que la tomba no serà d'estil medieval, sinó que reflectirà els temps actuals. "Es tracta de tornar a enterrar el monarca en el segle XXI", ha afegit. La catedral ha assumit la responsabilitat de portar a terme els preparatius per a l'enterrament, que tindrà lloc l'any que ve.

La universitat de Leicester també té previst seqüenciar l'ADN del monarca per obtenir informació sobre el color de cabell i els ulls, així com les malalties que va patir.

Les restes òssies de Ricard III es van trobar el 2012 en un aparcament de la ciutat i el 2013 les proves d'ADN van confirmar que eren del monarca. A partir de llavors, decidir el lloc d'enterrament de les restes va desencadenar un enfrontament legal entre les autoritats de Leicester i els descendents de Ricard III. El passat mes de maig, el Tribunal Superior de Londres va resoldre que les restes romanguessin a la catedral.

Ricard III va viure de 1452 a 1485 i va començar a regnar el 1483, és a dir, el seu regnat va durar només dos anys. Va ser l'últim membre de la dinastia Plantagenet i va morir amb 32 anys a la batalla de Bosworth Field, una derrota que va posar la Corona anglesa en mans d'Enric VII, del llinatge dels Tudor. Aquest breu regnat i la seva misteriosa vida van inspirar William Shakespeare una de les seves obres teatrals més famoses.

stats