Cultura 02/10/2018

L’educació holística torna a Pollença

Entre el 5 i el 7 d’octubre, la 14ena edició de les jornades d’Educació per la Vida reunirà experts com Satish Kumar, Mikhail Petrovich o Joan Jandai

Ara Balears
2 min
Imatge de la jornada de l'any 2017.

PalmaEls principis de l'educació holística, "un viatge per retornar la dignitat i el sentit profund a l'educació a través dels valors humans, espirituals, culturals i artístics", segons els organitzadors, tornaran a ser protagonistes de les jornades 'Terra, ànima i societat' que, des de fa 14 anys consecutius, promouen la fundació Educació per la Vida i l'associació Poc a Poc.

Aquest cap de setmana, del 5 al 7 d'octubre, divendres a Son Fortesa (Alaró) i dissabte i diumenge al claustre de Sant Domingo de Pollença, les trobades reuniran experts en l'educació "que integra, a més del cap, les mans i el cor, desenvolupant la capacitat de pensar, de sentir i de fer i que connecta i interrelaciona la matèria amb l'esperit, la ciència amb la consciència i l'ecologia amb l'economia", amb centenars de docents i famílies.

El creador de l'Small School de Hartland, l'indi Satish Kumar, qui hi presentarà el seu últim llibre, 'Simplicidad elegante'; Mikhail Petrovich, director de la Tekos School, una escola d'una petita ciutat del sud de Rússia que reuneix 300 alumnes de 40 nacionalitats diferents que són els que, en bona part, autogestionen el centre; Jon Jandai, pagès del nord-est de Tailàndia, qui fundà el centre Pun Pun, escola d'autosuficiència i comunitat d'aprenentatge on es practica una vida sostenible, i Ángeles Caso, escriptora, historiadora de l'art i periodista, qui creu en la necessitat de transformar la manera en què s'ensenya actualment als infants, es trobaran en una conversa el pròxim divendres, dia 5, a la finca de Son Fortesa d'Alaró. Aquests experts, juntament amb el psicòleg especialitzat en programació neurolingüística Esteve Humet; l'escriptor, professor i investigador sobre globalització, turisme i medi ambient Joan Buades, i César Bona, autor de 'La nova educació' i 'Les escoles que canvien el món', formaran part de les xerrades del cap de setmana a Pollença.

Segons Guillem Ferrer, impulsor de les jornades 'Terra, ànima i societat', "les escoles i les universitats produeixen alumnes sense capacitat per fer servir les seves mans. Ignoren un tema essencial: la imaginació coordinada amb les mans pot transformar la matèria. Els nostres fills no saben com construir una casa, com cuinar, com tenir cura d'un hort, com fer-se roba, com reparar una cadira... Això és una recepta per al desastre". En aquest sentit, Ferrer creu necessari "ampliar els coneixements, així com aprendre a fer, a construir i a ser persones creatives i autosuficients".

stats