L’educació holística torna a Pollença

Entre el 5 i el 7 d’octubre, la 14ena edició de les jornades d’Educació per la Vida reunirà experts com Satish Kumar, Mikhail Petrovich o Joan Jandai

Els principis de l'educació holística, "un viatge per retornar la dignitat i el sentit profund a l'educació a través dels valors humans, espirituals, culturals i artístics", segons els organitzadors, tornaran a ser protagonistes de les jornades 'Terra, ànima i societat' que, des de fa 14 anys consecutius, promouen la fundació Educació per la Vida i l'associació  Poc a Poc .

Aquest cap de setmana, del 5 al 7 d'octubre, divendres a Son Fortesa (Alaró) i dissabte i diumenge al claustre de Sant Domingo de Pollença, les trobades reuniran experts en l'educació "que integra, a més del cap, les mans i el cor, desenvolupant la capacitat de pensar, de sentir i de fer i que connecta i interrelaciona la matèria amb l'esperit, la ciència amb la consciència i l'ecologia amb l'economia", amb centenars de docents i famílies.

El creador de l' Small   School   de Hartland , l'indi Satish   Kumar , qui hi presentarà el seu últim llibre, ' Simplicidad   elegante ';  Mikhail   Petrovich , director de la  Tekos   School , una escola d'una petita ciutat del sud de Rússia que reuneix 300 alumnes de 40 nacionalitats diferents que són els que, en bona part, autogestionen  el centre;  Jon   Jandai , pagès del nord-est de Tailàndia, qui fundà el centre  Pun Pun , escola d'autosuficiència i comunitat d'aprenentatge on es practica una vida sostenible, i Ángeles  Caso, escriptora, historiadora de l'art i periodista, qui creu en la necessitat de transformar la manera  en què  s'ensenya actualment als infants, es trobaran en una conversa el  pròxim divendres , dia 5, a la finca de Son Fortesa d'Alaró. Aquests experts, juntament amb el psicòleg especialitzat en programació neurolingüística Esteve  Humet; l'escriptor, professor i investigador sobre globalització, turisme i medi ambient Joan Buades, i César  Bona, autor de 'La nova educació' i 'Les escoles que canvien el món', formaran part de les xerrades del cap de setmana a Pollença.

Segons Guillem Ferrer, impulsor de les jornades 'Terra, ànima i societat', "les escoles i les universitats produeixen alumnes sense capacitat per fer servir les seves mans. Ignoren un tema essencial: la imaginació coordinada amb les mans pot transformar la matèria. Els nostres fills no saben com construir una casa, com cuinar, com tenir cura d'un hort, com fer-se roba, com reparar una cadira... Això és una recepta per al desastre". En aquest sentit, Ferrer creu necessari "ampliar els coneixements, així com aprendre a fer, a construir i a ser persones creatives i autosuficients".

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF