La 20a edició del Crestatx Poètic de sa Pobla s'envolta de pintura i música

Aquest dijous, 24 artistes reten homenatge a Joan Miró

La poesia es dona la mà amb la pintura i la música en la celebració del 20è Crestatx Poètic, que pren cos en el marc de les festes de Santa Margalida i Sant Jaume de sa Pobla. Enguany, la cita serà doble: primer, amb una exposició d’art col·lectiva al Museu d’Art Contemporani Can Planes, dia 9 de juliol, i dies després, dia 15 de juliol, el recital poètic i musical a Crestatx.

En aquests actes, a més de retre homenatge a la poètica de Joan Miró, es vol homenatjar el fotògraf Joan Llabrés i Agustí Gomila Florit, el qual va promoure la conservació de la cançó popular. Els organitzadors són l’Aula Poètica de la Fundació Musical ACA, el Col·lectiu Sa Negreta, Cap de Bou de Talapi i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de sa Pobla.

La primera convocatòria serà aquest dijous, 9 de juliol, a les 20.00 hores al museu de Can Planes amb un homenatge de la poètica de Joan Miró, a través de l’obra de 24 artistes que s’han inspirat en el geni creatiu de l’artista per dur a terme aquesta exposició.

Els artistes que s'hi podran trobar seran Mateo de Vallescar, Vicenç Ochoa, Ferran Pizà, David Campaner, Ramon Company, Miquel Segura, Marga Pol, Marto, Pere Bernat, José Nieto, Carme Coll, Maria Soledat Cladera, Susana de Araoz, Georgina Gamundí, Bennàsser-Colom, Tomeu Pericàs, Rosa Antònia Fiol, Antònia Siquier, Emilia de la Fuente, Rafel Caldés, Tòfol Sastre, Pere Plomer i Felip Caldés. A més, hi haurà un contacontes a càrrec de Cati Bennàssar i que du per títol Ulls i estrelles.

La segona cita es durà a terme dimecres, 15 de juliol, a les 22.00 hores a l’ermita de Crestatx, on s’ha fet de manera ininterrompuda durant els darrers vint anys, impulsada per l’Aula Poètica de la Fundació Musical ACA, encarnada en la figura d’Antoni Gost Curro.

En el recital hi participaran els poetes Bartomeu Payeras, Àngels Cardona, Emili Sánchez-Rubio, Jeroni Bergas, Pep Siset, Clara Fontanet, Miquel Bezares i Joana Abrines. Hi cantaran en homenatge d'Agustí Cladera l’amo en Biel Collut i Antònia Mussola. Antoni Morey hi aportarà el tast culinari poètic. I hi haurà, a més, la participació musical dels Germans Martorell i Toni Rian.

Altres recordatoris

En aquest acte, com cada any, s’aprofita per retre homenatge a trajectòries d’artistes presents i absents. Primer, a Joan Miró, que motiva tots els vessants del vintè aniversari: poesia, infància, art, atreviment i cant popular. També s’homenatja Agustí Gomila Florit, precursor de l’escola de cant popular i impulsor de la posada en valor i promoció de les cançons de treball tradicionals i de la glosa. Finalment, també es ret homenatge a Joan Llabrés, fotògraf.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF