Els autors dels textos teatrals, protagonistes de la Setmana de la Dramatúrgia

Dijous, 3 de desembre, arranca la segona edició d'aquesta cita, que ofereix un programa ple d'activitats amb el focus posat sobre l'embrió dels espectacles 

Tallers, xerrades, lectures dramatitzades... un cúmul d'activitats que posen el focus sobre els dramaturgs i els textos teatrals, el principi d'un espectacle. Aquesta és la intenció de la II Setmana de la Dramatúrgia, que començarà aquest dijous, 3 de desembre, i durarà fins dia 13. El teatre municipal Mar i Terra acollirà la majoria d'activitats, organitzades per l'Associació de Dramaturgs de les Illes Balears ( ADIB ), amb el suport de l'Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca, l'Associació d'Actors i Actrius Professionals de les Illes Balears ( AAAPIB ), l'Institut Balear de la Joventut, Produccions de Ferro i l'SGAE. La Setmana servirà per continuar la feina de teixir complicitats, crear circuit, valorar la feina primera d'un espectacle teatral i enfortir el gremi. 

Del 4 al 6 de desembre, la dramaturga Helena  Tornero  oferirà un taller d'escriptura col·lectiva. A més, el Mar i Terra acollirà un taller de dramatúrgia amb  Denise   Duncan  (autora de l'obra El combat del segle, que s'ha pogut veure al teatre Principal de Palma aquest cap de setmana) del 7 a l'11 de desembre.

L’estat de la literatura catalana: massa tema per a tan poc temps

Els drets d'autor en l'era digital seran l'eix central de la xerrada que es farà el 10 de desembre, una ponència que serà a càrrec de Mario Sepúlveda. En la mateixa línia, el 12 de desembre ( 10h ) es durà a terme un curs en línia organitzat per l' ADIB  i Produccions de Ferro amb el suport de  l'SGAE  titulat 'L'autor en l'era digital'.

El darrer dia del programa, el diumenge 13 de desembre, de 10 a  14 h,  es farà una  masterclass  de dramatúrgia amb Joan  Yago . Per acabar, a les  19 h , serà el moment d'estar atents a la semifinal de l'Art Jove de Literatura. La mostra es farà en format de lectura dramatitzada, durant la qual s'escoltaran els textos dels semifinalistes i es decidirà quins seran els que passaran a la gran final del certamen.  Les inscripcions als diferents tallers, xerrades i activitats es podran fer a través del correu electrònic endavantadib@gmail.com. 

Marina  Salas  i Aina de Cos, presidenta i secretària de l' ADIB  respectivament; el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera; el director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel  Contreras ; la directora insular de Cultura, Maria Pastor; la directora general de Joventut, Menors i Famílies, Marta Carrió; la presidenta de l'Associació d'Actors i Actrius, Marga López, i Fàtima Riera, en nom de Produccions de Ferro, varen presentar ahir el programa d'aquesta segona edició de la cita.

Podem parlar de teatre quan és en ‘streaming’?

Segons el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, "tot i que no va ser possible fer-la en el seu moment per les circumstàncies d'enguany, hem volgut mantenir viu l'esperit de la Setmana de la Dramatúrgia posant a disposició el teatre Mar i Terra, col·laborant a més amb un taller sobre drets d'autor a càrrec de Mario Sepúlveda i una  masterclass  de dramatúrgia impartida per Joan  Yago ". En paral·lel, Marina  Salas , de l' ADIB,  ha afirmat: "És un orgull per nosaltres poder tirar endavant aquesta setmana centrada en la formació després d'haver  hagut  d'ajornar-la el juny passat".

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF