Cultura 13/12/2020

Donallop s'acomiada de 'Crisàlide' i farà volar nova música ben aviat

El darrer concert de la gira, que s'ha allargat més del que tenien previst, serà divendres, 18 de desembre, al teatre de Sa Teulera d'Andratx

Clàudia Darder
2 min
Donallop

PalmaEl duet Donallop s'acomiada de Crisàlide, el seu darrer disc, un comiat que arriba "tard", segons explica Joana Pol, la meitat del conjunt que es completa amb Pere Bestard: "Teníem previst tancar aquesta etapa molt abans, però la pandèmia no ens ha deixat". Finalment, el darrer concert de la gira Crisàlide Tour serà divendres, 18 de desembre, al teatre de Sa Teulera d'Andratx.

La gira ha durat un any i vuit mesos i, per sort, s'han pogut reprogramar molts dels concerts que havien caigut. Més de 60 actuacions arreu dels Països Catalans i França, a teatres i locals i també a festivals. "Ha estat tot una bogeria, perquè dia a dia canviava tot i qualsevol cosa podia caure en tot moment. Però estam molt contents de poder fer concerts, sigui com sigui. Sobretot perquè nosaltres vivim únicament de la música", explica Pol.

El comiat de les melodies i sonoritats suggerents, passades sovint per filtres electrònics, del disc Crisàlide arriba per donar espai a nova música; no obstant això, el duet sap que aquest darrer disc, que implicava una aposta musical diferent i més atrevida, ha estat molt important en la seva trajectòria. De la nova música que faran volar ben aviat, Pol n'explica això: "Són quatre cançons que presentarem ben aviat. Diria que dues són continuistes amb l'estil de Crisàlide, mentre que les altres dues sí que són més rupturistes, un experiment diferent". Els nous temes ja estan enllestits, perquè la idea del grup era mostrar-los al públic molt abans.

Malgrat la diferència o la distància entre el que arriba i el que se'n va, l'essència de Donallop continua en les seves propostes: la intimitat, el costumisme banyat per certa nostàlgia i la força de quotidianitat.

Més canvis per a Donallop. Des de fa uns anys, els mallorquins s'havien instal·lat a Solsona (Lleida), una etapa que també s'acaba. Ara tornen a Mallorca il·lusionats, satisfets per estar més a prop "de la família i els amics": "La pandèmia ha provocat molts canvis de plans, i no podem evitar veure'n la part positiva. Ara farem feina des d'aquí, amb les mateixes ganes de sempre", assenyalen.

stats