Cinema
Cultura 22/11/2019

Un documental sobre la guerra de Síria guanya al 16è festival de Cinema i Drets humans de Barcelona

La periodista de l'ARA Cristina Mas rep un dels guardons per la tasca a Tunísia durant la revolució

Ara
2 min
Un fotograma de 'Sama'

BarcelonaEl documental sobre la guerra de Síria Sama, de Waadal-Kateab i Edward Watts, ha guanyat el premi al millor llargmetratge de la 16a edició del festival de Cinema i Drets humans de Barcelona, que s'han lliurat aquest divendres als cinemes Texas. El jurat ha premiat Sama perquè representa "una mirada molt personal i íntima sobre l'experiència de la guerra" des de l'experiència femenina i la maternitat.

A la cloenda del festival s'hi ha projectat Anthropocene: the human epoch, que segueix la investigació d'un grup internacional de científics, el Grup de Treball del Antropocè, que, després de gairebé deuanys d’investigació, argumenta que l’època de l'Holocè va cedir a mitjans del segle XX. En la categoria de millor migmetratge ha guanyat Badiucao: el arte de la disidencia, de Danny Ben-Moshe, sobre la identitat amenaçada de l'artista i caricaturista xinès. A la secció catalana el jurat ha premiat City for sale, de Laura Álvarez Soler, i el millor curtmetratge documental ha sigut La tierra que habitamos, de Marco Aurelio Celis i Diego Quintero, i el de ficció María de los Esteros, d' Eugenio Gómez Borrero.

La periodista de l''Ara' Cristina Mas, premiada

El certamen també atorga els Premis Drets Humans de Barcelona, el jurat dels quals està compost per especialistes, defensors i activistes i membres de Drets en Acció, entitat organitzadora del Festival. El jurat reconeix que Altan ha escrit articles oposant-se al règim d'Erdogan i denunciant el genocidi armeni. Ara compleix una condemna de 10 anys de presó, i ha publicar les seves memòries des de la presó, I will never see the world again. En el cas de Cristina Mas, que està especialitzada en la guerra de Síria, el jurat reconeix la seva feina a Tunísia durant la revolució.

stats