Cinema
Cultura 08/04/2014

El DocsBarcelona estarà carregat de d'activisme social

La 17a edició del festival se celebrarà del 26 de maig a l'1 de juny i comptarà amb el documental 'Ciutat Morta', premiat a Màlaga

Ara
1 min
Fotograma del documental 'Return to homes' sobre la guerra de Síria

BarcelonaEl DocsBarcelona 2014 acollirà en la seva pròxima edició més de 40 títols caracteritzats pel to reivindicatiu. El festival celebrarà la seva 17a edició del 26 de maig a l'1 de juny a les sales dels cinemes Aribau i al Teatre del CCCB. La cita anual amb el documental comptarà amb molts dels seus directors i protagonistes.

Un exemple de l'activisme que es respirarà al DocsBarcelona és 'EverydayRebellion', un recorregut intercontinental que explora les relacions existents entre formes de resistència tan diverses com la Primavera Àrab, Femen o el 15-M, entre d'altres, totes elles amb un nexe en comú: la no-violència. Un altre és 'Confessions d'un banquer', l'inquietant discurs d'un dels banquers més poderosos d'Alemanya sobre el funcionament del món.

Fora de competició es podrà veure la producció catalana 'La ciutat morta', guardonada al recent festival de Màlaga com a millor documental i dirigida per Xavier Artigas i Xapo Ortega. El film denuncia les sentències del 'cas 4-F', en què es van condemnar nou persones per la seva suposada relació amb l'agressió a un agent de la Guàrdia Urbana el 4 de febrer del 2006 a Barcelona.

L'actualitat de Síria també serà present al festival, amb la cinta 'Return to Homs', un relat premiat a la passada edició del Festival de Sundance del director Talal Derki.

stats