Agenda cultural
Cultura 01/07/2022

De 'Dissidents' a The Black Barbies: aquestes són les 8 propostes culturals de la setmana

Música, teatre i espectacles per gaudir els pròxims dies

4 min
Teatre de Capdepera (c. del Col·legi, 18). Dijous, 7 de juliol, i divendres, dia 8, a les 21 h.

Dissidents

Es Mussol Teatre

Toti Fuster i Rafel Gallego han escrit a quatre mans la dramatúrgia de Dissidents, la nova obra d’Es Mussol Teatre que ha produït l’Ajuntament de Capdepera, que reivindica la seva aposta per contribuir en la professionalització del sector cultural del municipi. L’equip està format per les actrius Toti Fuster i Bàrbara Nicolau i els actors Biel Bisquerra i Pere Terrasa. A la part tècnica hi ha Sara Mingolla (espai sonor), Vicenç Garau (il·luminació), Maria Vives (confecció de la llata) i Jore Soades(disseny). La peça, dirigida per Marina Salas, parla de socialisme, de guerra, de ball, de festa i d’esperances. Dels secrets de les fotos descolorides i de tots els silencis carregats de reivindicacions.

TEATRE

‘Somni d’una nit d’estiu’

Els Pirates Teatre i El Maldà

I tu, què somies? Ho saps? Et trasbalsen, a vegades, els somnis?Diuen que els que més recordem són, precisament, els que més inquieten. Dirigits (i il·luminats) per Adrià Aubert, els intèrprets Laura Aubert, Núria Cuyàs, Ricard Farré, Ariadna Pastor, Laura Pau, Lluna Pindado i Àlvar Triay pujaran a l’escenari amb aquesta producció d’un clàssic de Shakespeare, potser el més estrany que es coneix de l’autor. Amb música original de Llorenç González i Guillem Roma, els de Pirates Teatre presenten una versió amb una energia molt concreta (per viva, alegre i trepidant) que pretenen contagiar al públic. Una peça per somiar de ben desperts.

Teatre Principal de Maó (c. Costa den Deià, 40). Dissabte, 2 de juliol, a les 21 hores. 15 euros.

Teatre del Born (plaça del Born, Ciutadella).Diumenge, 3 de juliol, a les 20.30 hores. 15 euros.

‘On és quan ja no hi és?’

Tolo Ferrà

On van, els morts? Existeixen? Els infants acostumen a fer moltes preguntes. Sovint, els adults no saben com respondre-les, perquè els adults tampoc ho saben tot. L’espectacle On és quan ja no hi és?, un muntatge de manipulació d’objectes dirigit al públic familiar, tracta el tema de la mort a partir de les preguntes dels infants. Amb tendresa i delicadesa, Tolo Ferrà i Jorge Lemus presenten en aquest text diferents camins per explicar la desaparició dels éssers estimats als més petits. La mort no es viu igual si la vius a la infància, la maduresa o la vellesa. Aquests seran els tres punts de vista d’aquesta peça.

Teatre del Born (plaça del Born, Ciutadella).Dimarts, 5 de juliol, a les 19.30 hores. Entre 3 i 6 euros.

MÚSICA

The Black Barbies

Groove i jazz

Banda formada a Barcelona amb músics d’arreu del món (Espanya, Itàlia i de països del continent africà) i diferents estils. Això fa que sigui una de les propostes més interessants del panorama actual, per una combinació de ritmes, i herències ben diferents. Al capdavant, hi ha la veu de Desireé Diouf, i la direcció musical és del guitarrista Oriol Riart. Juntament amb la secció de vents i cors, els concerts de The Black Barbies són una autèntica festa de jazz, swing, soul i funk;un viatge arreu del món.

Es Claustre (pati del claustre del Carme, 50. Maó). Dissabte, 2 de juliol, a les 21 hores. 12 i 15 euros.

Sanz & Colina

‘Sinhá’

Ja fa anys que Albert Sanz i Javier Colina recorren el món amb el seu particular repertori de jazz. Després de l’èxit del seu primer disc a duo, Colina i Sanz presenten Sinhá. Igual que a Sampa (Youkali Music, 2018) introdueixen el seu públic a un repertori de compositors brasilers, abordat amb l’afecte i l’estil especial que caracteritza aquests dos músics, capaços d’omplir qualsevol escenari només amb dos instruments. Javier Colina és contrabaixista de flamenc i jazz. Ha gravat centenars de discos, alguns tan populars com Lágrimas Negras de Diego el Cigala amb Bebo Valdés i En la Imaginación amb Sílvia Pérez Cruz. Per la seva banda, Albert Sanz és pianista, arranjador i productor, reconegut com un dels pianistes més eclèctics i internacionals del panorama espanyol. Ha col·laborat amb músics com Chris Cheek, Jordi Rossy, KurtRosenwinkel, i Sílvia Pérez Cruz, entre d’altres. Sonaran en el marc del festival A Jazz de Mar.

Mollet d’en Pereió de Portocolom. Dissabte, 2 de juliol, a les 21.30 hores.

Eduardo Sandoval

Concert líric

En el marc del Festival Internacional de Música Vila de Santanyí, el tenor Eduardo Sandoval formarà part del concert que dirigirà Vicenç Balaguer, amb l’Orquestra del Festival de Santanyí, una agrupació de nova formació. El programa està format, entre d’altres, per Canción de luna de l’òpera Rusalka, d’Antonin Dvorák,i una selecció de peces de Carmen, de Georges Bizet, entre altres obres.

Caló d’en Busques, Cala Figuera (Santanyí). Dissabte, 2 de juliol, a les 22 hores. Concert gratuït.

Voicello

‘Òpera mediterrània’

El duo format per Carme Garí (soprano) i Gabriel Fiol (violoncel i pedal de loop). Amb ella comença el Festival de Música Entre la Mar i Bellver Son Bono 2022. Ho fa amb una nova proposta, Òpera mediterrània, que incorpora la bateria de Miquel Marquès i combina àries d’òpera i cançons pròpies.

Son Bono - Casa Sant Alonso Rodríguez ( c. de la Verge de la Bonanova, 4. Palma). Diumenge, 3 de juliol, a les 20 hores. 5 euros.

Alabaix Big Band

Toni Vaquer

Com és habitual al festival A Jazz de Mar, per a la clausura s’ha creat una big band única per a l’ocasió:Alabaix Big Band. Dirigida per Toni Vaquer, presentarà música original del felanitxer i revisitarà alguns dels seus arranjaments més primerencs. Formada per músics illencs de fora, és una oportunitat perfecta per gaudir del talent musical.

Mollet d’en Pereió de Portocolom. Diumenge, 3 de juliol, a les 22 hores.  

stats