CINEMA

'El dia més curt' es viu a Es Baluard

La festa del curtmetratge ha tingut lloc aquest dimecres, 30 de novembre, amb la participació de cineastes d'arreu 

Aquest dimecres, 30 de novembre, s'ha dut a terme a Es Baluard 'El dia més curt', una  jornada professional i punt de trobada i reflexió sobre l' estat del curtmetratge a les Illes Balears i la seva promoció exterior.

La jornada s'ha dividit en dues taules rodones: "La salut del curtmetratge a les Illes Balears", amb la presència dels cineastes Toni Bestard ( ACIB); Lluís Ortas ( APAIB); el director d'IB3 Televisió, Joan Carles Martorell; el representant de programació del Cineciutat, Marco Antonio Robledo, i el director del IbizaCineFest, Xavi Herrero. La taula ha estat moderada per Àngela Bosch, coordinadora de la Illes Balears Film Commission.

'Més curtmetratge que mai' ha tractat sobre la promoció exterior del curtmetratge, la seva distribució i els seus mercats i festivals, tant estatals com internacionals. A més, ha inclòs la presència de Sarah Schlüsser, assistent de programació de la secció de curtmetratges de la Berlinale; Juanjo Giménez, cineasta i premi Palma d'Or al millor curtmetratge a Cannes 2016, per 'Timecode'; Txema Muñoz, responsable del programa de distribució Kimuak de la Filmoteca Basca; Agustí Argelich, membre de la junta de la Catalunya Film Festivals i director de Filmsets Badalona Film Festival; i Pablo Menéndez, responsable de la distribuïdora Marvin&Wayne. I ha estat moderada per Joan Carles Martorell, director d' IB3 Televisió.

La jornada professional ha estat organitzada per l' Associació Cultural Suau, la Catalunya Film Festivals, la distribuïdora Marvin&Wayne i la Illes Balears Film Commission.

Les jornades continuaran el 21 de desembre a les 17 h a Es Baluard, coincidint amb el solstici d'hivern, quan es farà una projecció de curtmetratges.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF