ART

Una illa deshabitada i uns petits helicòpters de leds inspiren el guanyador de la beca de creació videogràfica DKV- Es Baluard

La peça de Fermín Jiménez Landa reflexiona sobre el turisme i el concepte d'illa com a frontera política i geogràfica 

Una illa deshabitada: Lisca Bianca, de l'arxipèlag de les Eòliques, inspira l'artista  Fermín Jiménez Landa en l'obra ' En la oscuridad brillante', peça guanyadora de la beca de producció a la creació videogràfica  DKV - Es Baluard. La mostra es pot veure a l'Observatori del museu Es Baluard des del 24 de novembre fins al 4 de febrer.

Jiménez Landa vincula la seva obra en format de vídeo de 5 minuts a la idea de desaparició fictícia, el turisme i el concepte d'illa com a frontera política i geogràfica. La nit del 4 d'agost l'artista va partir cap a Lisca Bianca amb uns helicòpters de leds que inevitablement hi ha a totes les places de les ciutats amb turisme massiu. El resultat és un vídeo poc narratiu que dona lloc a una imatge abstracta i una mica estètica però amb un rerefons melangiós.

La peça de l'artista de Pamplona establert a València ha estat seleccionada d'entre 82 creadors que es presentaren a la beca. Aquesta és la quarta col·laboració entre DKV i el museu Es Baluard vinculada a la creació videogràfica.

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 11/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF