Cultura 17/11/2018

La pel·lícula ‘El desentierro’ és la triomfadora dels Premis de l’Audiovisual Valencià, amb sis guardons

La cerimònia ha homenatjat pòstumament el cineasta Toni Canet

Ara
2 min
Els guardonat en els primers Premis de l'Audiovisual Valencià

ValènciaLa pel·lícula 'El desentierro' ha sigut la gran triomfadora de la primera edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià en obtindre el guardó a la millor pel·lícula, al millor director, per a Nacho Ruipérez, i al millor guió, elaborat per Ruipérez i Mario Fernández Alonso. També ha aconseguit reconeixements en les categories tècniques: millor muntatge de la mà de Teresa Font, millor direcció artística gràcies a Abdón Alcañiz i millor direcció de producció pel treball de Marifé Rueda.

La gala de lliurament dels guardons, que s'ha celebrat al Teatre Principal d’Alacant, ha comptat amb la presència del conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i ha servit per homenatjar el cineasta Toni Canet per una "trajectòria pionera en la indústria audiovisual i el cinema valencians", tot just poc dies després de la seva mort, dimarts passat.

En les categories interpretatives, el premi al millor actor ha sigut per a José Sacristán per 'Formentera Lady', el de millor actriu protagonista per a Saida Benzal per 'Fishbone', el de millor actor de repartiment per a Álvaro Báguena per 'Inocente', i el de millor actriu de repartiment per a Pepa Juan per 'Formentera Lady'. Pel que fa als guardons tècnics, el premi a la millor fotografia ha sigut per a Gabo Guerra per 'La familia (Dementia)', i el de millor so, per a José Manuel Sospedra i Iván Martínez-Rufat per 'Fishbone’.

'En las estrellas' ha sigut la segona pel·lícula amb més distincions en aconseguir el premi a la millor banda sonora, realitzada per Iván Palomares, al millor vestuari, gràcies al treball de Clara Bilbao, i al millor maquillatge i perruqueria, que ha recollit Lola Gómez Castro.

'Experimento Stuka', millor documental

El premi al millor llargmetratge documental ha sigut per a 'Experimento Stuka', i el del millor curtmetratge documental, per a 'The Fourth Kingdom'. 'Scratch' ha obtingut el guardó al millor curtmetratge de ficció, i 'El ermitaño', el del millor curtmetratge d’animació. El premi especial a la trajectòria se li ha lliurat a la cineasta alacantina Cecilia Bartolomé.

stats