Cultura 23/08/2013

Un dentista canadenc vol clonar John Lennon a partir de l'ADN d'una dent

Michael Zuk va comprar un queixal del 'beatle' per 30.000 dòlars fa dos anys

Ara
2 min
John Lennon

BarcelonaJohn Lennon podria tornar a la vida si es compleixen els desitjos del dentista canadenc Michael Zuk, que té intenció de clonar-lo a partir de l'ADN d'un queixal del músic que va adquirir fa dos anys per uns 32.000 dòlars en una subhasta. "Molts fans dels Beatles recorden on eren quan van saber que John Lennon havia estat assassinat. Espero que visquin fins al dia que se li doni una nova oportunitat", ha declarat Zuk. Segons ell, si els científics "estan treballant per trobar maneres de clonar mamuts, aquesta mateixa tecnologia podria servir per fer realitat la clonació humana".

I, de fet, el projecte ja ha començat a caminar. El dentista assegura que ja ha fet arribar la dent a un laboratori dels Estats Units –que no ha identificat– on un grup de científics està "buscant la manera d'extreure'n el codi genètic". "Estic nerviós i emocionat davant la possibilitat que puguem ser capaços de seqüenciar l'ADN de John Lennon", ha afegit Zuk, un fan incondicional dels Beatles. "Poder dir que vaig jugar un petit paper a l'hora de fer tornar una de les més grans estrelles del rock seria impressionant", diu el metge.

El queixal va ser arrencat a John Lennon a principis dels anys 60, i ell mateix el va regalar a la seva dona de fer feines, Dot Jarlett. Posteriorment, la dent va passar a formar part de la col·lecció de relíquies del rock d'Alan McGee, que el va posar a subhasta la tardor del 2011. Zuk, autor d'un llibre sobre dents de famosos, la va comprar i des de llavors l'ha tingut exposada a la seva consulta i també en clíniques dentals d'arreu del món. A més, el queixal ha estat utilitzat en campanyes per recaptar fons contra el càncer.

stats