Dansa
Cultura 09/07/2021

El Deltebre Dansa, cancel·lat per l'evolució de la pandèmia

El festival detecta dos casos positius de covid-19 en els cribatges fets entre els alumnes dels tallers professionals

Ara
1 min
Carpa del Deltebre Dansa, sense alumnes, després de la cancel·lació del festival

BarcelonaL'increment de casos de coronavirus a Catalunya i, especialment, a Deltebre, sumat a la detecció de dos positius entre els alumnes dels tallers professionals, ha portat a la cancel·lació aquest divendres del Deltebre Dansa. El festival, que estava a l'equador de la setzena edició, ja s'havia redimensionat amb la suspensió dels espectacles amb públic i els tallers d'iniciació per evitar la interacció entre els participants i la ciutadania. Els organitzadors assenyalen que la cancel·lació ha sigut una decisió "difícil de prendre", però, diuen, han prioritzat la salut dels participants i professors i dels veïns del municipi.

El certamen va començar dilluns passat i encara s'havia d'allargar una setmana més. De fet, el festival ja va extremar les mesures anticovid arran de l'increment dels casos de coronavirus, justament fa una setmana a petició de l'Ajuntament. Així, va prescindir dels espectacles amb públic i dels tallers d'iniciació per evitar la interacció. A més, va adaptar els espais de formació, va redimensionar el nombre de participants i va concentrar les opcions dels itineraris professionals de formació per crear bombolles entre els participants. A banda, era obligatori l'ús de la mascareta entre els alumnes, els quals havien passat un control de temperatura quatre cops al dia.

La decisió de cancel·lar l'esdeveniment s'ha pres de manera coordinada amb el Servei d'Epidemiologia de les Terres de l'Ebre, el departament de Salut i l'Ajuntament de Deltebre, després que, en els cribatges protocol·laris d'aquest dijous i divendres, l'organització detectés dos casos positius entre els alumnes dels tallers professionals. 

stats