La quarta edició del Festival de Cinema de Menorca se celebrarà del 15 al 20 de juliol

L'edició d'enguany preveu ampliar el nombre de seccions i reforçar l'aposta per la sostenibilitat i el suport a la candidatura de la Menorca Talaiòtica com a Patrimoni de la Humanitat

Els organitzadors del Festival de Cinema de Menorca han anunciat la celebració de la quarta edició entre els dies 15 i 20 de juliol. La principal novetat és la internacionalització del festival, que enguany tindrà de convidada d'honor Malta. L'objectiu és crear sinergies amb altres països, obrir-se a públics potencials i convertir-se en el punt de trobada entre cineastes i professionals audiovisuals. L'elecció de Malta respon a les similituds amb Menorca: paisatge mediterrani, cultura, territori i una indústria cinematogràfica pròpia.

El període d'inscripció de curtmetratges al concurs finalitza l'1 d'abril. L'edició d'aquest any preveu ampliar el nombre de seccions i reforçar l'aposta per la sostenibilitat i el suport a la candidatura de la Menorca Talaiòtica com a Patrimoni de la Humanitat. Un altre aspecte rellevant és la incorporació de l'illa del Rei com a espai per tancar el festival amb una gran gala final. També s'afegeix un nou guardó, el premi Talent Jove Balear. A més, la reunió de festivals internacionals, que s'organitzava a principis d'any, s'inclourà en el programa de la setmana del festival com a jornada professional.

Per últim, els organitzadors del Festival de Cinema de Menorca han fet un balanç positiu de l'any 2018 i han posat l'èmfasi en l'èxit de públic, que augmenta a cada edició, i en les sinergies entre entitats i professionals del sector. També han posat en relleu les diferents activitats de caràcter social, educatiu i cultural dutes a terme durant la tardor. En aquest sentit, recorden la sessió de cinema a l'Ateneu de Maó, la col·laboració amb l'Ajuntament de Maó per al concurs 'Jo dic prou', el cicle per a joves Filmets i la primera sessió de Cinema i Biosfera al far de Cavalleria.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF