Cinema
Cultura 13/07/2022

El meravellós homenatge de Hong Sang-soo a l'actriu com a dona madura

Com s'ha fet habitual en aquesta etapa de la seva carrera, el coreà ens ofereix a 'Davant teu' un esplèndid retrat femení

1 min
Fotograma de 'Davant teu'
  • Direcció i guió: Hong Sang-soo.
  • 85 minuts.
  • Corea del Sud (2021).
  • Amb Lee Hye-young, Cho Yun-hee i Kwon Hae-hyo.

A les pel·lícules de Hong Sang-soo, tot comença amb un personatge que arriba o torna a algun lloc. Fins no fa gaire, aquesta manera d'iniciar les històries desprenia un to de lleugeresa, i marcava el caràcter atzarós característic dels relats del coreà. A Davant teu, en canvi, el retorn de la protagonista a Corea acumula un pòsit més profund. Actriu de renom, Sangok ha residit molts anys als Estats Units, i ara que retroba la família i les arrels es planteja quedar-se a viure de nou al seu país d'origen. Però sembla que hi ha algun altre motiu en la seva decisió, que per ara no desvela. A més, un cineasta admirador seu de fa dècades li proposa participar en la seva pròxima pel·lícula.

Tràiler de 'Davant teu'

Com el personatge que interpreta, Lee Hye-young és també una actriu de referència en la història del cinema coreà, a qui Hong ret homenatge regalant-li el paper protagonista d'aquesta petita joia. Davant teu converteix una dona madura i independent en el centre d'una història lluminosa, carregada de melangia però també de sensualitat (i, esclar, alcohol).

Per com es desplega l'argument, aquesta és l'obra de Hong més propera al melodrama. El director es manté fidel al seu estil autoral però hi introdueix elements propis d'aquest gènere com la pluja que condiciona el dinar dels personatges, per acabar oferint-nos a través de Sangok un dels seus films més vitals, un cant al carpe diem i al gaudi de les petites coses des de la serenor d'una dona que ha après a mirar el món davant seu.

stats