Publicitat
Publicitat

Els darrers pancaritats clouen les festes amb els actes més populars

El cel, que ha despertat amb nigulades, s'ha estirat ben aviat i ha animat els veïns de Vilafranca, Petra, Sant Joan, Ariany, Algaida i Pina a estirar les cames i visitar les respectives ermites

Els darrers pancaritats de Mallorca han vist sortir el sol quan molts dels excursionistes que pujaven a Bonany, Crestatx o Castellitx ja havien començat a caminar. El cel, que ha despertat amb nigulades, s'ha estirat ben aviat i ha animat els veïns de Vilafranca, Petra, Sant Joan, Ariany, Algaida i Pina a estirar les cames i visitar les respectives ermites.

Al Pla, els algaidins han estat fidels a la festa de la Pau i a la caminada fins a l'era de Castellitx. Enguany, tant els veïns d'Algaida com els de Pina i Randa s'han penjat el mocador al coll, que enguany ha adoptat el color morat, per visitar la històrica ermita de repoblament, que es troba just davant l'ermita de la possessió.

A Bonany els pelegrins que han arribat fins al cim del puig es podien comptar de cent en cent. Vilafranquers, santjoaners, petrers i arianyers s'han agermanat en el tradicional pancaritat que els mena tots plegats fins a l'ermita, que tots consideren pròpia. Els quintos, els devots i els excursionistes han pujat plegats al capdamunt de Bonany i allà, com a la resta de pancaritats, han compartit panades, vi i rubiols.

A mesura que s'ha acostat el capvespre, els jocs tradicionals, les cançons i els glosats han fet acte de presència. Uns actes que, una vegada conclosos, han donat també per acabats els pancaritats d'enguany. Així, i amb un "fins l'any que ve!", molts veïns han iniciat els descens cap a ca seva.

A sa Pobla la festa ha quedat passada per aigua. Devers les 14 ha començat a caure aigua de bombolla i la gent ha partit cap a casa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF