L'AGENDA CULTURAL

Un munt de teatre, per gaudir el darrer cap de setmana d'octubre

Fes una ullada a les activitats culturals i d'oci que t'ofereix l'ARA Balears

'Un matrimoni a Boston'.

Arriba ‘Un matrimoni de Boston’ a Manacor

Manacor apuja el teló per representar aquesta coneguda obra del dramaturg David Mamet. Els personatges centrals de l’obra són Anna i Claire, dues victorianes avançades a la seva època, dues dones progressistes, que viuen juntes. Però dos personatges, també, que viuen immersos en les constants contradiccions i que estan sotmesos a tota mena de xantatges emocionals i de desitjos sexuals. S’hi mesclen l’ambició pel poder i la reflexió, de fons, sobre el pas del temps. L’evolució de la seva relació és testimoniada per la seva donzella. Aquesta versió és dirigida per Rafel Duran i interpretada per Lluqui Herrero, Agnès Llobet i Maria Bauçà.

Teatre de Manacor (avinguda del Parc, 17). Diumenge 30 a les 18 h. 10 euros.

TEATRE

Nit eròtica

Teatre de barra

La companyia Òrbita Produccions ha preparat una vetlada molt sensual de la mà de quatre petites peces teatrals. S’hi podrà veure Tens temps?, de Mar Pla, dirigida per David Mataró i interpretada per Xavier Frau i Caterina Alorda. S’hi demanen si es té temps per fer l’amor. A El pacte –de Josep Mercadal, direcció d’Àlex Tejedor i interpretació a càrrec de Josep Mercadal i Cintia de Luis–, es proposa un pacte: tot el que passi a l’obra quedarà entre els espectadors i els artífexs de l’obra. El cap de (la) fava ha estat escrita per Xisco Rosselló i dirigida per Pere Pau Sancho, mentre que els intèrprets són Maria Bauçà i Joan Fullana. Andreu és un ‘professional’ de les dones, però té més de 30 anys i no ha tingut mai parella. Finalment, a Carta blanca (autoria de Salvador Oliva i direcció i interpretació a càrrec de Carme Serna i Salvador Oliva) tot comença amb una bona dutxa. Una nit qualsevol, a qualsevol bar, amb dues persones qualssevol. Esperen i no esperen. Els secrets es converteixen en fets i els desitjos, en acció.

Teatre de Manacor (av. del Parc, 17). Dissabte 29 a les 18 h. 10 euros.

‘Por’

Cia. La Reforma

Antoni Mus és l’autor d’aquesta tragicomèdia en dues parts amb direcció i dramatúrgia d’Antoni Rosselló. L’acció de l’obra transcorre durant la Segona República i la Guerra Civil a Manacor. S’hi explica la història d’un republicà que s’amaga durant la guerra per por de la repressió dels revoltats. És interpretada per Joana Sureda, Salvador Miralles i Sebastià Adrover.

Teatre de Manacor (av. del Parc, 17). Dissabte 29 a les 20 h. 7 euros.

‘Doble joc de tres’

L’Atelier des Arts

Aquest grup parteix de la novel·la Doble joc de tres, de Lluís Maicas, per bastir un muntatge literari, teatral i musical mitjançant el qual dóna a conèixer el bessó de la història que l’autor hi explica: un perillós doble joc eròtic i amorós en una parella, les conseqüències del qual escapen del propi control inicial i aboquen els protagonistes a reflexionar sobre l’amor i la mort. La dramatúrgia ha estat a càrrec de Miquel Mestre i inclou música en directe, amb un repertori ple a vessar d’emblemàtiques cançons franceses.

Teatre de Manacor (av. del Parc, 17). Dissabte 29 a les 21.45. 10 euros.

‘Guium’

La Fornal

Pep i Marta són els dos encarregats d’un arxiu municipal d’un poble. Un dematí, quan Marta arriba a la feina, es troba el cos sense vida del seu company. Un suïcidi, segons diuen. Jordi és el nou arxiver i serà l’encarregat de substituir Pep i haurà de catalogar, analitzar i estudiar tota la documentació que arriba de l’arxiu central que va ser expropiada durant la guerra. Dur a terme aquesta tasca no li serà gens fàcil perquè hi ha documents que varen desapareixent... Eva Barceló, Enka Alonso i Toni Lluís Reyes són els protagonistes d’aquesta història escrita per Toni Lluís Reyes i dirigida per Víctor Muñoz Calafell. És un muntatge que han fet conjuntament la Fundació Teatre Principal de Palma i La Fornal d’Espectacles.

Teatre de Manacor (avinguda del Parc, 17). Diumenge 30 a les 20.30 hores. 10 euros.

‘Boom Boom Boom’

Premi Ciutat de Manacor

Xavi Morató és l’artífex d’aquesta obra, que guanyà el premi Ciutat de Manacor de Teatre Jaume Vidal i Alcover 2015. Èric és el líder d’un grup musical de no gaire qualitat que, tot i així, exhaureix totes les entrades minuts després de posar-les a la venda i que mou masses. Poques hores abans d’un concert, li fan una entrevista. En aquesta ocasió, però, les preguntes que li fan no són les previsibles, a les quals ja està acostumat, sinó que per primera vegada es troba amb algú que dirà prou a l’estupidesa d’Èric i a la dels seus seguidors. A l’estupidesa de la humanitat sencera. El muntatge és dirigit per Joan Manel Albinyana i és interpretat per Salvador Miralles, Biel Bisquerra i Joan Manel Vadell.

Teatre de Manacor (av. del Parc, 17). Dilluns 31 a les 19 hores. 7 euros.

'Tothom ho sap'

Leonard Cohen

La companyia Tothom ho sap ofereix un recital de poemes, textos i cançons del canadenc Leonard Cohen que neix pels passadissos i al camerino del Teatre Biblioteca de Catalunya. Hi intervenen Marta Marco (violoncel i veu), Marc Serra (guitarra i veu), Montse Vellvehí (veu) i Ernest Villegas (veu).

Teatre de Manacor (av. del Parc, 17). Dilluns 31 a les 19 h. 14 euros.

‘A-creedores’

Claudia Faci

Basada en l’obra tragicòmica de l’autor suec Strindberg, Claudia Faci presenta una versió molt personal sobre la història d’aquest triangle format per una dona, el seu exmarit i la seva parella actual, que desembocarà en un conflicte d’interessos i en diverses formes de violència psíquica. L’espectacle està produït per Claudia Faci i Paz Santa Cecilia (MAGALE PRODS.) i rep la col·laboració del Festival Temporada Alta, el Festival de Otoño a Primavera, el Teatro Circo Price i el Teatro Pradillo.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2A. Palma). Dissabte 29 a les 20 hores. Des de 15 euros.

‘El Cas’

Krisis Ta3

Obra teatral de Matt Praticis al voltant d’una investigació motivada per un terrible crim en un petit poble de Mallorca l’any 1999. La protagonista de la història, Eva, s’haurà d’enfrontar a un dur interrogatori per aclarir les circumstàncies que envolten l’assassinat del seu marit i la desaparició de la seva filla. La identificació, però, del culpable s’anirà complicant a mesura que avanci el cas. L’obra està interpretada per Suso Rexach, Joan Genovard, Pilar Díaz, Olga Montoro, Nicole Serapio, Sophie Mono, Alejandra Cabello, Raúl González i Carme Triay.

Teatre de Capdepera (carrer del Col·legi, 18). Dissabte 29 i diumenge 30 a les 21 hores. Des de 6 euros.

MÚSICA

XXXII Festival de Música de Bunyola

Clàssica

Nova entrega d’aquest festival de música clàssica, que es consolida amb el temps i que enguany inclou la participació de músics joves i d’artistes consagrats. En aquesta ocasió, arriba el torn de M. Molina & N. Uchi (piano), que retran un homenatge al compositor català Enric Granados en el centenari de la seva mort.

Teatre de la Casa de Cultura (plaça d’Andreu Estarellas, s/n. Bunyola). Diumenge 30 a les 18.30 hores. Des de 5 €.

‘Umbra’

Espectacle multidisciplinari

La companyia Bácum presenta aquest espectacle interactiu i que barreja diverses disciplines artístiques sota la batuta de Toni Mira. Umbra mescla la música i la dansa, s’arma amb el potent instrument del joc del llenguatge visual i poètic per consumar una experiència que romp convencions. Un acte de catarsi i alliberador i, sobretot, un exercici de profunda transgressió contra la sensació d’angoixa vital i d’opressió que afecta l’individu. Irina Martínez és l’encarregada de dur la dansa a l’escenari, acompanyada de Joan Laporta i Francesc Isern, que hi aporten l’espectacle audiovisual.

Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca, 3). Dissabte 29 a les 20.00 hores. A partir de 10 euros.

Raphael i la Simfònica

‘Raphael Sinphónico’

En aquest concert Raphael actuarà juntament amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears per tancar la seva gira Raphael Sinphónico. El públic de Balears podrà gaudir de la veu de Raphael i alhora de la gran qualitat musical de la Simfònica. Es tracta d’una simbiosi extraordinària que donarà color a una nit meravellosa, única. Raphael Sinphónico és un repàs de totes les cançons del cantant de Linares.

Auditòrium (passeig Marítim, 18. Palma). Dissabte 29 a les 21 h. A partir de 35€

FIRA

Fira de la Ciència i la tecnologia

Inca

La capital del Raiguer es convertirà aquest cap de setmana en el punt de trobada d’aquells que vulguin gaudir de les darreres novetats científiques i tecnològiques. A més, l’esdeveniment inclourà diverses xerrades i exhibicions obertes al públic.

Plaça de Mallorca (Inca). Dissabte 29 i diumenge 30. Durant tota la jornada.

EDICIÓ PAPER 20/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF