Cultura 07/08/2020

Cultura i la Fira Mediterrània col·laboren per promoure els artistes i el patrimoni immaterial de les Balears

Han signat un conveni d'un any pel qual el certamen es compromet, entre altres, a programar com a mínim dues companyies illenques

Ara Balears
2 min
Imatge de Marala Trio.

PalmaLa Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat donarà continuïtat a la seva col·laboració amb la Fira Mediterrània de Manresa per tal de donar suport al patrimoni cultural immaterial de les Illes Balears i contribuir a promoure’l i difondre’l. Aquest divendres el Consell de Govern ha autoritzat la signatura d’un conveni entre la Conselleria i la Fundació Mediterrània, Fira d’Espectacles d’Arrel Tradicional, mitjançant el qual es concreta la participació de les Balears en aquest mercat d’espectacles multidisciplinari. Enguany, el certamen ha avançat ja una part de la programació, en què hi ha artistes de les Illes com Joana Gomila i el trio Marala, de què forma part la mallorquina Clara Fiol.

El conveni estableix que la Conselleria es compromet a impulsar la presència a la Fira de les companyies, els agents i les associacions de les Balears que es puguin incloure en el programa oficial, i a assumir, segons la disponibilitat pressupostària, el total de les despeses dels desplaçaments i el cinquanta per cent del cost del caixet de les companyies, els grups o els artistes seleccionats per participar-hi. A més, es compromet a llogar un estand a la llotja professional i a assegurar la presència institucional i tècnica a la Fira durant els dies que duri.

Per la seva banda, la Fira es compromet a programar els espectacles de com a mínim dues companyies de les Balears i a assumir l’altre cinquanta per cent del caixet, les necessitats tècniques de personal, promoció i difusió, i les dietes i l’allotjament dels membres de les companyies durant els dies d’actuació. Així mateix, es compromet a oferir allotjament al personal tècnic de la Conselleria que hi assisteixi. El conveni tindrà una durada d’un any, prorrogable durant un any més.

La Fira Mediterrània, nascuda l’any 1998, és un mercat d’espectacles estratègic que aplega propostes artístiques que utilitzen les arrels, la tradició i la cultura popular com a motor creatiu. Té caràcter multidisciplinari i ofereix una programació basada en tres grans àrees: la música, les arts escèniques i la cultura popular i l’associacionisme. A més, té una secció específica dedicada als professionals del sector, que esdevé el marc en què es materialitzen l’intercanvi i la contractació d’espectacles.

stats