ACTES INFANTILS
Cultura 16/06/2018

La cultura arriba a l’estiu de la mà de Mallorca Literària

Música, jocs, literatura i art es troben al casal Llorenç Villalonga de Binissalem

Carles Tudurí
2 min
UN COMENÇAMENT MOLT ANIMAT
 El casal Llorenç Vilallonga es va omplir de cultura amb l’animació musical de Bookshop Band i la participació de molts de nins i nines que no es varen voler perdre el Drac de na Coca o els jocs infantils.

PalmaEl casal Llorenç Vilallonga de Binissalem ha estat aquest dissabte l’escenari de la primera jornada del programa ‘Estiu a Mallorca. Moments de cultura amb gust d’estiu’, impulsat per la Fundació Mallorca Literària del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca.

En aquest programa s’hi organitzaran diverses activitats culturals a diferents llocs de Mallorca centrades en la literatura que comptaran amb la participació d’altres disciplines artístiques.

Amenitzaren la primera jornada el grup musical Bookshop Band, mentre que els més petits es varen poder divertir amb diverses activitats, com ara el joc boiet gegant, jocs de llegendes i la cercavila del Drac de na Coca.

Entre les activitats que tindran lloc aquest estiu destaca ‘La Lluna en vers’, una programació expressada en diferents llenguatges: dansa, música, poesia i improvisació oral. Les activitats es realitzaran en els museus literaris de Mallorca.

Programa Fes WoW!

El programa Fes WoW! consisteix en rutes temàtiques amb el suport d’aplicacions i pàgines web accessibles que permeten conèixer i gaudir del patrimoni cultural, la literatura i les llegendes.

A més, inclou el mapa WoW geolocalitzat de patrimoni cultural. Els continguts han estat creats per expertes com Caterina Valriu, Tomàs Vibot i el dibuixant Max. El mapa conté un centenar de fites literàries i més de 3.000 fitxes d’altres béns culturals, així com deu rutes basades en la Mallorca de llegenda.

D’aquest programa en forma part el joc interactiu ‘L’illa dels tresors’, adreçat als més menuts i al públic familiar, que proposa recórrer Mallorca a través de les seves llegendes i personatges fantàstics: fades, reis, gegants, bruixes, encanteris i dimonis boiets.

Un tercer grup d’activitats s’engloba dins l’espai de la lectura, que s’organitza del juliol al setembre en col·laboració amb l’Associació d’Editors de les Illes Balears i el Gremi de Llibreters de Mallorca.

Ha participat en la inauguració del programa el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, que ha destacat que no només és necessari “pensar en polítiques d’infraestructures i serveis culturals, sinó que fa falta parlar del patrimoni cultural amb majúscules”. A parer seu, aquest patrimoni permet vertebrar el diàleg dins la mateixa societat i identificar una manera de ser. També han assistit a l’acte els experts en patrimoni Andreu Ramis, Caterina Valriu i Tomàs Vibot, el dibuixant Max i la directora de la Institució Antoni M. Alcover, Bàrbara Sagrera, entre d’altres.

L’acte ha servit per posar en relleu l’aposta del Consell de Mallorca per la Fundació Mallorca Literària a l’hora de vertebrar una política cultural amb visió d’illa que inclou infraestructures i serveis culturals de referència.

stats