L'AGENDA CULTURAL
Cultura 28/04/2017

La cultura, una aliada per gaudir del cap de setmana

Us proposem 14 activitats entre concerts, teatre i dansa

Ara Balears
6 min
La cultura, una aliada per gaudir del cap de setmana

ACTIVITAT DESTACADA

‘Història d’un soldat’

Simfònica en petit

Sebastià Pou, al violí; Philip Dawson, al contrabaix; Sílvia Insa, al clarinet; Josep Tatay, al fagot; Cyril Pouillet, a la corneta; Jean Cristophe Brunet, al trombó, i Juan Carlos Murgui, a la percussió, interpretaran ‘Història d’un soldat’, d’Igor Stravinsky. Aquest compositor rus generarà tota una sèrie d’innovacions orquestrals que marcaran l’esdevenir de les tendències que es convertiran en quotidianes a partir de la Segona Guerra Mundial. Convertirà una incipient avantguarda en comú. ‘Història d’un soldat’ n'és un clar exponent, en el qual es conjunten de manera estranya tota una sèrie d’instruments impossibles per a principi del s. XX.

Es Baluard (plaça de la Porta de Santa Catalina, 10. Palma).

Diumenge 30 a les 12 h.

MÚSICA

Donallop

‘Misteris de sa vida’
Donallop.

El duo Donallop presenta a sa Pobla el disc ‘Misteris de sa vida’ (Mésdemil, 2016). Pere Bestard i Joana Pol s’acompanyen en aquesta ocasió d’una banda (Juanjo Monserrat i Pedro Moyà) per dur a l’escenari totes les possibilitats sonores amb les quals han eixamplat la seva música en aquest nou àlbum. La intensitat, les harmonies vocals i la intimitat són transportades a una nova forma d’expressió mitjançant guitarres elèctriques, baix, bateria, percussions, sintetitzadors i una gran densitat d’emocions a flor de pell. Aquest concert donarà el tret de sortida d’un nou camí per a Donallop.

Sa Congregació (Rosari, 25. Sa Pobla). Dissabte 29 a les 20 h. 9 euros.

Antoni Lliteres i Alejandro Calafat

Recital líric

Antoni Lliteres (tenor) i Alejandro Calafat (piano), artistes consagrats i d’àmplia trajectòria professional, formen aquest duo musical i proposen un magnífic recital d’òpera i sarsuela amb els títols més aclamats de tots els temps, amb l’objectiu de gaudir sobre l’escenari i delectar els espectadors. El programa d’obres del recital és variat, escollit entre els títols més famosos àmpliament interpretats al llarg de la història de l’òpera, la sarsuela i la cançó lírica.

Auditori Sa Màniga (carrer de Son Galta, 4. Cala Millor).

Dissabte 29 a les 20.30 h. Gratuït.

Jukebox Band

Música anys 80

Homenatge a la música dels anys 80 i principis dels 90. Per recordar aquella prolífica època musical, ‘Jukebox Band music revival experience’ trasllada l'especador tres dècades cap enrere. El grup està format per Guillem Moll (guitarra acústica i veu), Miquel Coll (guitarra acústica i veu), Quique Soriano (guitarra acústica, baix i veu), Miquel Angel Sastre (bateria), Tiago Febrer (teclats) i Anna López (veu i cors).

Jazzbah (Pla de Sant Joan, 3. Ciutadella). Dissabte 29 a les 23.30 h. 7 euros.

‘Jewish Life, retrats del passat’

MazikDuo
La cultura, una aliada per gaudir del cap de setmana

‘Jewish Life, retrats del passat’ és un viatge en el temps, un viatge que es mou per la llum del dia i la nit per ensenyar, a través de la música, les diferents situacions que la comunitat jueva ha patit al llarg de la seva història. Aquest projecte intenta mostrar la relació tripartita entre música, història i cultura situant-nos en un punt del temps i l’espai cultural d’una comunitat. El 2015 va ser el 70è aniversari d’un dels esdeveniments més catastròfics del segle XX, l’Holocaust, el genocidi en què sis milions de jueus foren assassinats durant la II Guerra Mundial. S'ha partit d'aquest fet per donar forma al projecte i establir-se, d'aquesta manera, dins la cultura d’una de les comunitats amb més riquesa i diversitat: la cultura jueva.

Auditori de Cas Serres (carrer Felip Curtoys i Valls, 2-16. Eivissa). Diumenge 30 a les 20 h.

Monkey Doo

Swing

Només fan temes de swing i blues clàssic dels anys 20 i 30. Tenen un repertori de 50 cançons, dividit en temes de ‘down tempo’ més tranquils, molt bons per ambientar i d'altres més swing, molt ballables i frescs. És una música ideal per a totes les edats i nacionalitats. Com que no tenen bateria, són molt fàcils de moure i encaixar. Això també els permet de tocar a volum molt baix, més suau.

Sa Panxa (carrer de Joan Castelló Guasch, 48. Sant Ferran. Formentera). Diumenge 30 a les 22 h.

III Festival internacional d'orgue

II Concert d’orgue i trompeta

Com cada any, els quatre diumenges després de Pasqua, arriba el Festival internacional d’orgue. En el segon concert d’enguany, el torn és del mallorquí Rafel Riera, a l’orgue, i el valencià Roberto Morcillo, a la trompeta, interpretran obres de Bach, Hovhaness, Vivaldi, entre d’altres.

Església de Sant Francesc (carrer del Vent, 10. Inca).

Diumenge 30 a les 20 h.

DANSA

‘Perra de nadie’

Marta Carrasco
Perra de Nadie.

La Lili està sola, i és una cussa, i és una cussa de ningú. Tan sols qui no és ningú i no pertany a ningú pot accedir fins a les parts més profundes de la interioritat, allà on les intimitats ballen i criden i juguen a la gallineta cega. A ‘Perra de nadie’ els espectadors i espectadores us convertireu en còmplices d’aquest recorregut introspectiu.

Teatre municipal Xesc Forteza (Miquel Maura, 1. Palma). Dissabte 29 a les 20 h. 10 euros.

‘Que dia é hoje?’

Espaço Tápias
La cultura, una aliada per gaudir del cap de setmana

Amb la crisi d’identitat masculina i l’entrada de les dones al mercat laboral, s’han barrejat completament els conceptes i la forma com els sexes es veuen l’un a l’altre. Aquesta peça tracta de què ha canviat i què s’ha mantingut intacte entre l’Adam i l’Eva postmoderns, amb arguments benintencionats sobre les exigències que imposa la vida moderna, el bombardeig d’informació sobre consumisme desenfrenat de productes i idees. Amb un text de Luís Fernando Veríssimo.

Plaça Major de Palma.

Diumenge 30 a les 12 h.

‘Ballenas. Historias de gigantes’

Palmadansa

Aquest espectacle innovador i multidisciplinari de Larumbe Danza està inspirat en contes i llegendes de pobles originaris de Mèxic i Xile, en què la interactivitat entre ballarins i projeccions 3D permet que l’espectador se submergeixi en històries mil·lenàries explicades amb una estètica i una narrativa contemporànies. Per a al·lots de 4 a 12 anys.

Teatre municipal Xesc Forteza (Miquel Maura, 1. Palma). Diumenge 30 a les 19.30 h. 5 euros.

‘Carmen’

L’òpera ‘Carmen’, de Bizet, és versionada amb un estil més innovador i neoclàssic. En dues escenografies, es desenvolupa la història de passions i gelosia entre la jove Carmen, una dona que encisa tots els homes, el policia Don José, enamorat i gelós d’ella, i el torero Escamillo, l’únic home que realment desperta l’amor.

Trui Teatre (Son Rapinya, 29. Palma). Dissabte 29 a les 21 h.

TEATRE

‘Es güelu’

Javier Matesanz

Una família no és mai el que sembla. On són els límits de l’amor? Ha de tenir límits, l’amor? Es poden confondre, aquests límits? ‘Es güelu’ és una història familiar sobre els records. Els bons i els dolents. No es poden triar, els records. Un conte content, un drama amable, una comèdia amarga. L’obra és escrita i dirigida per Javier Matesanz i interpretada per Enric de las Heras, Joan Carles Bestard, Catalina Rosell i Martí Serrano/Adrià Amorós.

Teatre Municipal de Vilafranca (Sant Martí, 26). Dissabte 29 a les 20.30 h. 10 euros.

‘Ho dic o no ho dic’

Tal com som

La companyia de teatre Alaronera Tal com som torna a pujar a l'escenari amb l'obra ‘Ho dic o no ho dic’. És la representació natural i absurda de situacions viscudes, són dones, són vides, són moments reals duts a l'extrem amb l'únic objecte de ridiculitzar el ridícul de la vida. Actuació benèfica destinada a Serveis Socials d'Alaró.

Teatre d’Alaró (carrer de Sant Vicenç Ferrer, 33). Dissabte 29 a les 20 h. 5 euros.

ESPECTACLE

‘Estrelles i talaiots’

Carlos Garrido
Rodo Gener.

Interpretada per Rodo Gener i Xavi Núñez, ‘Estrelles i talaiots, proposa un viatge al passat, un apropament a un poble desaparegut i misteriós, un recorregut per les profunditats de la terra. El públic entra dins les Coves d'Artà i retrocedeix més de 2.000 anys, fins a situar-se en el moment en què els romans arribaren a les Balears i s'enfrontaren a la cultura talaiòtica. Dos personatges lluiten, cadascú des d'un punt de vista oposat. I en el fons batega el cor d'un poble desconegut, perdut, ignorat: la civilització talaiòtica.

Coves d’Artà. Dissabte 29 a les 20 h. 20 euros.

stats