RUTA

"La corrupció ens està avorrint i ens interessa més la morbositat"

La 'Via Corrupta' torna als carrers de Ciutat amb 'La història es repeteix'

La ' Via Corrupta' palmesana torna per trepitjar els carrers de la ciutat i ho fa amb un nou lema: ' La història es repeteix'. Es tracta d'una ruta guiada i dramatitzada que introdueix novetats i continuarà fent especial èmfasi en el món de la corrupció.

En aquesta nova edició també se centraran en la democràcia i com alguns dels fets que passen avui dia ja succeïen en l'època clàssica. D'aquesta manera i de la mà d'Antoni Janer es desmitificarà la democràcia clàssica d'Atenes.

El recorregut de 'La història es repeteix' serà una mica més breu i durarà prop d'una hora, amb una ruta que "pot anar canviant en funció de l'actualitat recalca el periodista Felip Palou. Ara bé, "la corrupció està viva, no ens inventam res", recalca Palou.

"Serà una passejada més humorística i, tot i que hi haurà gags fixos, anirà variant cada divendres", que és el dia que es desenvoluparà la 'Via Corrupta' de manera gratuïta.

Els personatges

Continuarà sent una de les estrelles de la passejada Jaume Matas i també hi apareixeran Iñaki Urdangarin i Joan March, "que l'any passat va tenir molt d'èxit". No obstant això, s'hi introduiran personatges nous, com Donald Trump. El cas de la Policia Local de Palma també serà un dels temes destacats i Jaume Matas pretendrà tornar a comprar el palauet, veurem com se'n sortirà.

Els guies també faran esment del tema de l' ètica periodística: "Intentarem que la gent entengui què és la corrupció i què no ho és". "La corrupció a gran escala ens està avorrint i ens interessa més la morbositat", hi afegeix Palou.

L'experiència de la 'Via Corrupta', a més, és tridimensional: periodística de la mà de Felip Palou; històrica explicada per Antoni Janer, que farà referències clàssiques de la corrupció amb autors com Maquiavel, Montesquiu o la democràcia d'Atenes, i humorística per part de  Xavier Canyelles.

Rutes arreu del món

A partir de la recent experiència de la 'Via Corrupta' a les passejades organitzades dins del cicle Jane's Walk Palma, "ens n'hem adonat que hi ha moltes altres rutes dedicades a la corrupció arreu del món. És el cas de Mèxic, Chicago, Praga o fa uns anys a Barcelona via bus".

La 'Via Corrupta' es reprèn aquest divendres 19 de maig a les 19.30 h davant de les estàtues romanes de la Rambla de Palma i s'enfilarà cap a l'Audiència, el Born i fins al carrer de Sant Feliu, continuarà en pròxims divendres amb més gags al carrer.

La 'Via Corrupta' als teatres

Atenció, perquè ben aviat la 'Via Corrupta' s'instal·larà al teatre. "Hem adaptat els guions per traslladar l'espectacle als teatres", avança Palou.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF