Cultura 23/09/2021

'Cordèlia' arriba al teatre Principal de Palma

Narra la història de tres personatges relacionats amb el món cultural que veuen truncada la seva vida per l'arribada de l'extrema dreta

ARA Balears
1 min
Imatge de 'Cordèlia'

PalmaEl teatre Principal de Palma acollirà el proper cap de setmana el muntatge teatral Cordèlia, de la companyia La Fornal. Creada a partir d'un text original de Joan Gomila, l'obra narra la història de tres personatges relacionats amb el món cultural que veuen truncada la seva vida per l'arribada i l'auge de l'extrema dreta. Segons ha detallat el teatre Principal, a través d'un comunicat, Cordèlia es representarà a la sala Petita divendres 24 de setembre a les 20 h i diumenge 26 a les 18 h.

Els protagonistes de l'obra viuen en una ciutat on el teatre és el gran motor cultural i l'harmonia es trenca amb l'arribada de l'extrema dreta al poder a les darreres eleccions municipals. Els nous governants entren amb ganes de passar comptes a les persones que s'han destacat per l'agitació cultural, la militància a l'esquerra o una determinada orientació sexual. Segons han explicat els creadors de l'obra, l'objectiu de Cordèlia és parlar "del fet artístic i de la gestió cultural", d'aquests temes que "envolten el món de la cultura en general a partir d'un nou paradigma o nova realitat: l'ascens de l'extrema dreta als carrers, a les tertúlies als mitjans de comunicació i la seva arribada al poder, amb les seves dèries i la persecució de qui molesta, de qui s'odia".

Amb aquesta obra la companyia La Fornal torna a Palma després d'anys sense actuar-hi.

stats