Les cooperatives d'ensenyament de Balears i la Fundació Vicente Ferrer s'alien

L'onzè Concert Solidari Cooperatiu recollirà fons per a dos projectes de l'entitat a l'Índia

Les cooperatives d'ensenyament de Balears i la Fundació Vicente Ferrer han signat un acord de col·laboració perquè tots els fons que es recullin amb les activitats organitzades pels centres per completar el currículum es destinin a l'entitat. La més important és el Concert Solidari Cooperatiu, que enguany arriba a la seva onzena edició i que tindrà lloc al teatre Principal dia 11 d'aquest mes.

El concert ja es va presentar a una escola de l'Índia, i aquest dijous s'ha presentat en roda de premsa a la seu de la fundació a Balears. El president de la Sectorial d'Ensenyament de les cooperatives de treball de les Balears, Enric Pozo, ha explicat que aquest acord va en la línia d'un dels trets importants de les cooperatives, la solidaritat.

En aquest acte hi participaran més de 400 alumnes, des d'Infantil fins a Batxillerat, de nou escoles diferents. S'han organitzat dos torns i, segons ha assegurat Pozo, el primer torn ja està pràcticament ple. El primer concert serà a les 17.30 h i hi actuaran escolars del Liceu, el CIDE, Mata de Jonc i Son Verí Nou, i el segon serà a les 19.30 h i hi participaran Art i Sons, Es Lledoner, Aula Balear, Manjón i el Gorg Blau. Presentarà l'acte el professor i actor Pau Coya.

Una escola i bicicletes

Els projectes a què es destinaran els fons tant del Concert Solidari com de les altres activitats són: la construcció d'una escola i centre comunitari i una flota de bicicletes per als joves estudiants de Secundària de la zona d'Anantapur (a l'Índia).

La vicepresidenta de la Confederació Espanyola de Cooperatives de Treball Associat (COCETA), Malena Riudavets, ha destacat en la roda de premsa que "conèixer el que fa la Fundació Vicente Ferrer és enamorar-te" i ha destacat el fet de "compartir els valors de l'economia social i cooperativa". D'altra banda, la delegada a Balears de la fundació, Isabel Pizá, ha assenyalat el conveni com "una gran oportunitat" per fer arribar la feina i els valors de l'entitat a tantes escoles de les Illes.

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF