Es constitueix la Mesa sectorial de l'art contemporani de les Illes Balears

És una plataforma independent configurada per nou associacions del sector de les arts visuals a l'Arxipèlag

Nou associacions del sector de les arts visuals han constituït la primera Mesa sectorial de l'art contemporani de les Illes Balears, una plataforma independent que "neix des del treball conjunt que estam fent com a resposta d'urgència davant l'estat d'excepció esdevingut pel covid-19", apunten en un comunicat.

Així, la intenció és "fer una passa més en el nostre compromís amb els col·lectius que representam i abordar junts els aspectes i problemàtiques que afecten aquestes professions". Tot i que la prioritat ara és la crisi generada per la pandèmia en el sector, l'activitat de la Mesa no es limitarà a aquest període, sinó que vol mantenir-se en el temps per "impuslar el desenvolupament i millorar la situació del sector de l'art contemporani a les Illes en conjunt".

Els objectius principals d'aquesta mesa són enfortir el teixit cultural dins l'àmbit de les nostres associacions, donar veu als drets culturals de la ciutadania i formar part de les solucions que reforcin el sector. Volen que es reconeguin totes les professions vinculades a les arts visuals, "transmetent les propostes als representants de les institucions de les Illes Balears", precisen.

La Mesa sectorial es defineix com un "espai obert, inclusiu i participatiu, amb una vocació
transversal i multidisciplinària, integrada per un ampli grup de professionals que van des dels artistes, passant pel comissariat, les galeries, la crítica, la gestió, l'educació, la recerca i les persones vinculades a l'àmbit cultural".

Des d'aquesta transversalitat, preveuen proposar i defensar activament mesures concretes que, des de la igualtat i les bones pràctiques, ajudin a impulsar el desenvolupament de l'art contemporani illenc, a través de la millora dels aspectes laborals, institucionals, legislatius, fiscals i econòmics que l'afecten.

Afegeixen que "tenim també el ferm propòsit de possibilitar un diàleg constant amb les institucions públiques i privades i amb les persones que formen part del teixit de l'art contemporani de les Illes Balears", a més de vetlar pel compliment "de la transparència institucional i de l'aplicació dels codis deontològics propis dels diferents perfils professionals, posant l'accent en la igualtat de gènere".

Un altre objectiu és "exercir d'observatori de les bones pràctiques", amb la finalitat de fer un seguiment de la seva situació i de l'efectivitat de les mesures adoptades per part dels organismes públics i privats.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF