Quines són les claus per conservar el castell de Bellver?

Un informe presentat pels arquitectes Fernando Vegas i Camila Mileto ha determinat que s'ha de "tractar l'estabilitat estructural" del castell 

"Tractar l'estabilitat estructural i reforçar el manteniment". Aquestes són les necessitats prioritàries que necessita el castell de Bellver per a la seva conservació, segons un estudi preliminar efectuat pels arquitectes Fernando Vegas i Camilla Mileto, presentat aquest divendres a Palma.

Aquest estudi, promogut per Cort, ha costat 15.000 euros, i segons el regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió, és "un pas preliminar per a la redacció del futur pla director".

Aquest informe ha conclòs que el castell de Bellver està en "bon estat de conservació" i que es tracta d'un "conjunt arquitectònic i paisatgístic de gran singularitat i importància per al coneixement històric i cultural de Palma".

Segons el document elaborat pels arquitectes, Bellver presenta "grans oportunitats no explorades per potenciar les activitats socioculturals i lúdiques del seu entorn i el seu interior". Vegas i Mileto han insistit en la necessitat de "coordinar les tasques d'intervenció eventuals" perquè la conservació periòdica eviti una "falta d'autenticitat del conjunt".

EDICIÓ PAPER 20/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF