La Conselleria de Cultura reactiva comissions tècniques que feia més de 7 anys que no es convocaven

L'objecte és fixar les bases i unificar criteris per actualitzar els marcs normatius relatius a arxius, biblioteques i museus

Durant aquest mes de novembre tenen lloc les sessions de tres òrgans col·legiats que ha convocat la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la Direcció General de Cultura. L'objecte és fixar les bases i unificar criteris per actualitzar els marcs normatius relatius a arxius, biblioteques i museus.

Aquest dimecres s'ha reunit la Comissió Tècnica de Biblioteques de les Illes Balears. La sessió ha tingut lloc a la Biblioteca Pública de Palma a les 11 h i hi han assistit tècnics, com a vocals, en representació de tots els consells insulars, de la Universitat de les Illes Balears i de l'Associació de Bibliotecaris, Arxivers i Documentalistes de les Illes Balears. La darrera vegada que es va reunir aquest òrgan va ser el 28 de setembre de l'any 2010.

Dia 22 de novembre es reunirà la Comissió Tècnica Interinsular d'Arxius. La sessió es farà a l'Arxiu del Regne de Mallorca, també a les 11 h. En són membres tècnics en representació dels consells insulars, de la Universitat de les Illes Balears i de l'Associació de Bibliotecaris, Arxivers i Documentalistes de les Illes Balears. Aquesta Comissió es va reunir per darrera vegada el 22 de març de 2012.

Finalment, dimecres 29 de novembre tindrà lloc a la seu del Museu de Mallorca, a les 11 h, la sessió de la Comissió Tècnica de desplegament de la Llei de museus. En són membres els directors dels museus de titularitat estatal que gestiona el Govern de les Illes Balears i tècnics en representació dels quatre consells insulars. Aquest òrgan no es reuneix des de dia 2 de juny del 2011.

El Pla de Cultura de les Illes Balears és una de les qüestions que es tracta en cada una de les comissions.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF