POLÍTICA LINGÜÍSTICA

La Conselleria de Cultura llança una campanya per promocionar els jocs en llengua catalana

Més de 40 establiments ja s'han adherit a 'I tu, jugues en català?' amb l'objectiu de fomentar l'ús del català en l'àmbit cultural i lúdic

'I tu, jugues en català'? és el lema clar i suggeridor de la nova campanya dirigida a pares i infants que acaba de llançar la Conselleria de Cultura a través de la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears.

Aquesta nova campanya "va dirigida a donar visibilitat als establiments que tenen juguetes i llibres en català", ha assenyalat aquest dimarts a la presentació la consellera Fanny Tur. "És una passa més per poder viure en català en el sector de l'oci i del lleure i la lectura", ha afegit la consellera. La campanya s'ha presentat a la llibreria Quart Creixent de Palma, un dels establiments que s'hi han adherit. 

En aquests moments hi ha una quarantena d'establiments que s'han sumat a la campanya però a la Conselleria de Cultura esperen que arribin a ser més de 100. Per aquest motiu, han contractat cinc persones (tres a Mallorca, una a Menorca i una a Eivissa, tot i que també esperen poder ser presents a Formentera) que aniran a les botigues per reclamar-ne l'adhesió.

Aquesta iniciativa fou ideada des del Consorci per a la Normalització Lingüística de la Generalitat de Catalunya, a la qual el Govern de les Illes Balears, mitjançant la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, ha decidit unir-se amb l'objectiu de "fomentar l'ús de la llengua catalana en àmbit lúdic".

Per a la campanya, s'ha creat la pàgina web jocsencatala.cat , on "hi ha tota la informació vinculada amb la iniciativa: el llistat d'establiments, els cercadors de jocs i altres materials", ha apuntat la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà.

Amb motiu de les festes de Nadal, la Conselleria de Cultura completa la campanya amb una acció en forma de carta als Reis perquè els infants puguin escriure la carta en català, que també està disponible a la web.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF