Cultura 13/11/2018

El Consell de Menorca completa la compra del poblat de Trepucó per 222.000 euros

La finca representa la part més monumental de la propietat de la institució i té destacades restes arqueològiques com un talaiot i una zona de caràcter domèstic del moment final d'ocupació del poblat

Iván Martín
1 min

MaóEl Consell Insular de Menorca continua apostant per la compra de patrimoni arqueològic. Si fa unes setmanes s'anuncià l'adquisició de Son Catlar, la màxima institució de l'illa ha anunciat la compra d'una finca annexa al poblat talaiòtic de Trepucó per 222.000 euros, quantitat procedent del programa de les inversions financerament sostenibles, a càrrec del superàvit pressupostari del Consell corresponent a l'any 2016.

L'adquisició de la finca s'aprovarà en el pròxim ple que celebrarà el Consell Insular, previst per al dilluns 19. L'espai comprat respon a la denominació de l'Hort de dalt de l'Estància de Trepucó i té 13.478 m2 de superfície. Amb l'adquisició, el Consell suma un total de 21.518 m2. La finca representa la part més monumental de la propietat de la institució i té destacades restes arqueològiques com un talaiot i una zona de caràcter domèstic del moment final d'ocupació del poblat. Les excavacions de la zona varen tenir lloc a principi dels anys vuitanta.

Les excavacions arqueològiques han constatat que el poblat va patir una destrucció violenta i que va ser abandonat, precipitadament, a la Segona Guerra Púnica. Aquesta circumstància ha ajudat que la conservació de les restes enterrades siguin excepcionals. A més, el subsòl adquirit representa un gran jaciment arqueològic i la seva excavació proporcionarà informació de la vida al poblat abans de la conquesta romana.

stats