Cultura 11/01/2019

El Consell de Mallorca destinarà quasi 1 milió per preservar patrimoni eclesiàstic

La comissió mixta entre la institució insular i el Bisbat ha aprovat el pressupost per estudiar i restaurar diversos béns, a més de digitalitzar llibres sacramentals

K. O.
2 min
El retaule major de l'església de les Caputxines

PalmaEl Consell de Mallorca destinarà 994 mil euros amb l'objectiu de preservar patrimoni eclesiàstic. La comissió mixta entre la institució insular i el Bisbat ha aprovat aquest pressupost per estudiar i restaurar béns, a més de digitalitzar llibres sacramentals.

Retaules, escultures, talles i orgues tant de Palma com de la Part Forana es beneficiaran d'aquests doblers. "Ampliam les possibilitats perquè la ciutadania pugui gaudir d'aquests béns", ha dit el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports del consell Francesc Miralles.

Els treballs centrats en la restauració i documentació es faran al retaule de Sant Francesc de Santa Margalida, els profetes de Sant Nicolau a Ciutat, dues escultures de Mancor de la Vall i els àngels de Petra, amb inversions que oscil·len entre els 50 i 12 mil euros.

Pels estudis preliminars s'han destinat 26 mil euros i 30 mil per la digitalització de llibres històrics. Per la segona fase de restauració de l'orgue de Manacor es dedica una partida de 100.000 euros.

A més, amb l'Impost de Turisme Sostenible s'han invertit 664.000 euros del total, concretament pels orgues de Manacor i Santanyí i els vitralls de la parròquia d'Algaida, a més del projecte recentment aprovat per tal de recuperar el convent de les Caputxines.

Per la seva part, el bisbe Sebastià Taltavull ha agraït la voluntat de col·laboració amb la institució insular perquè "es fa un servei al poble i la societat" i que "el patrimoni heretat per l'Església és l'expressió d'una fe, d'una manera d'entendre una forma de vida que s'ha transmès amb el temps", ha dit.

El bisbe ha recordat que els orgues "són un dels instruments que juntament amb els flabiols i les xeremies, estan molt vinculades a cada poble pel seu aspecte sentimental i d'orgull". Un altre punt que Taltavull ha destacat és que els béns que ara es recuperaran no són necessàriament de titularitat jurídica del Bisbat de Mallorca.

stats