Cultura 30/11/2020

El Consell de Mallorca atorga 425.000 euros per a 37 projectes audiovisuals

L'objectiu és impulsar noves iniciatives i promocionar l'illa com un plató de rodatge

Ara Balears
1 min
El conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, i el director de la MFC, Pedro Barbadillo, durant la presentació.

PalmaEl Consell de Mallorca, a través de la Mallorca Film Commission (MFC), ha concedit subvencions a 37 obres audiovisuals per un total de 425.000 euros a fi de donar suport a la indústria. Aquestes ajudes, segons han informat en un comunicat, formen part del Pla de reactivació econòmica i social postcoronavirus Mallorca reacciona.

L'objectiu és impulsar nous projectes vinculats a l'illa i premien el talent "des de les fases més embrionàries", i alhora promocionen Mallorca com un plató de rodatge. El conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, ha detallat que les subvencions ajudaran a "postproduir i donar a conèixer 16 obres ja produïdes i a elaborar guions, plans de producció, càstings i scoutings… de 21 projectes més".

En el comunicat especifiquen que en aquesta primera edició s'han presentat 74 sol·licituds i que entre les obres hi ha projectes de directors mallorquins tan destacats com Rafa Cortès, Toni Bestard, Joan Bover i Marga Melià.

El director de la MFC, Pedro Barbadillo, ha explicat les expectatives de futur del sector audiovisual, que ha reprès l'activitat des de l'11 de maig i ha "demostrat que Mallorca és una destinació segura". Els rodatges, ha destacat la institució insular, han estat majoritàriament de publicitat i photoshootings.

stats