FOLK

Les connexions entre música i art amb el comissari David Armengol a Folk Ara!

El cicle reflexiona sobre la influència de la cultura folk a l’art i el disseny actuals

El cicle Folk Ara! ha convidat, aquest dijous, el comissari d'exposicions català David Armengol per reflexionar sobre art i música folk en una conferència titulada ' L'actitud del bard: sobre música folk i art contemporani' i que s'ha duit a terme al teatre Mar i Terra de Palma.

Armengol ha fet una dissertació centrada en les connexions entre el folk i la pràctica artística a través d'artistes que conjuguen de manera especial el so, la performativitat i la condició narrativa de l'art. L'acte ha estat presentat per la gestora cultural Tina Codina.

El comissari ha manifestat a l' ARA Balears poc abans d'endinsar-se en la conferència la seva relació passional amb la música folk i l'art i l'interès pels artistes que juguen i conjuguen les dues vessants artístiques. És el cas de l'artista Richard T. Walker, a qui admira el comissari per la seva destresa en projectes de vídeo basats en l'art i la introducció d'instruments propis de la música folk i la performança.

A la trobada ha sonat un dels temes preferits d'Armengol, 'Bonnie Prince Billy', de Will Oldham, un músic dels Estats Units que li ha servit d'inspiració per a diverses investigacions i processos artístics. Són experiències que voldria introduir al nostre territori amb els músics de folk que arrelen un fort sentiment de pertinença i la possible relació d'aquesta amb artistes visuals.

La darrera sessió del Folk Ara! serà el proper 11 de maig al Mar i Terra amb un diàleg del dissenyador de moda Sebastià Pons, que parlarà sobre 'La tradició per l'evolució: la moda actual i les connexions amb el passat'. 

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF