Un concurs per fomentar la creació literària entre els joves

Arriba la novena edició de la cita Ficcions, una competició que l'any passat va aplegar més de 3.200 estudiants de Catalunya, les Illes Balears i València

Assegurar el futur de la creació literària en català. Aquest és l'objectiu principal de la novena edició del concurs 'Ficcions, l'aventura de crear històries', que per novè any organitza l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC) i que mantindrà obert el període de inscripció fins el proper dia 27 de febrer. 

El concurs, dirigit a estudiants de Secundària, Batxillerat i cicles formatius amb inquietuds culturals de Balears, Catalunya i el País Valencià, consisteix en la construcció d'una història de tres capítols a partir de cinc fragments d'obres publicades que l'organització proposa. Aquests són 'Olor de colònia', de Sílvia Alcántara; 'El nom del vent', de Patrick Rothfuss; 'L'aire que respires', de Care Santos; 'L'altre costat de l'infern', de Jordi Sierra i Fabra, i 'L'anviersari', d' Inma Monsó. La participació pot ser individual o en grups de fins a tres persones.

Les entregues dels capítols es faran a la xarxa. La pujada del primer capítol de Ficcions començarà l'1 de febrer de 2017 i acabarà el 17 d'abril, data límit per entregar el tercer capítol.

En la darrera edició del concurs hi van prendre part més de 3.200 estudiants de més de 370 instituts dels territoris de parla catalana, una xifra que l'organització vol augmentar en l'edició d'enguany. Les inscripcions es poden formalitzar a través del web www.ficcions.cat.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF