El concurs Pop Rock 2020 ja té semifinalistes

Un total de 21 grups competiran el 27 de setembre a les semifinals, que tindran lloc a Es Gremi

El jurat del concurs Pop Rock 2020 ja ha revelat els 21 grups que competiran a les semifinals, que tindran lloc a Es Gremi el 27 de setembre. D’aquests 21 semifinalistes, 4 passaran a la final, que serà el 4 d’octubre. A més, tots els semifinalistes podran optar a altres reconeixements com el de la millor cançó en català o el millor grup amb més components femenins, entre d’altres.

En concret, les bandes seleccionades són, en la catagoria de metal-punk, Juggernaut, Milana, Psideralica i Taste my sweet revenge; en música urbana, Doctor Zhaska y la Banda Misterio, Julieta Cavalaro, Rumba Katxai, Sofia R. i Sr. Bourbon, Tabú; i en la categoria Pop Rock, els classificats són Bad Shades, Escorpio, Go cactus, La secta revolucionaria voladora de Leonidas Kristoff, Llampuga amb pebres, Model Slaves, Peligro, Salvatge Cor, The Greuge, The indian summer i Vaquer.

Una vegada acabat el període d’inscripció, el 31 de juliol, el jurat -format per Ana Espina, Juan Antonio Forés (Pinxo), Mary Paxanga, Marta Terrassa i Xisco Vargas- va revisar els inscrits i va eliminar candidatures duplicades i algunes que renunciaren al procés. Després d'aquesta passa, quedaren un total de 102 grups i solistes repartits en les categories següents: 17 inscrits a la de metal-punk, 14 a la de música urbana i 71 a la de pop-rock. Amb aquest llistat definitiu, durant el mes d’agost, han escoltat i valorat les cançons presentades al concurs.

“Una intensa feina per escoltar amb tranquil·litat 204 cançons d’estils ben diferents, agrupats en tres categories, però amb propostes molt diferenciades en cadascuna d’elles”, ha afirmat Pinxo. Ha afegit que el jurat s'ha trobat amb grups que ja coneixien i altres de totalment nous, "tots ells amb un ventall de sons molt ampli". Per seleccionar els semifinalistes, el jurat ha valorat cada proposta amb una puntuació del 0 al 10 i la mitjana final de les qualificacions ha estat d’un 6,53 sobre 10. Per categoria, aquestes mitjanes han estat molt semblants: de metal-punk, un 6,62; de música urbana, un 6,61, i de pop rock, un 6,69.

El director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras, ha dit que "una vegada més s’ha demostrat que l’escena musical de les nostres illes és àmplia, variada i d’enorme qualitat”. Cal recordar que tothom que ho vulgui pot escoltar les cançons dels grups que s’han presentat al certamen a través de la plataforma en línia d’IB3 Música.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF