51 obres concorren als premis Mallorca de poesia i narrativa 2016

La convocatòria, que el Consell de Mallorca recupera aquest 2016, està dotada amb 60.000 euros

La convocatòria dels premis Mallorca de creació literària 2016 ha tingut una gran acollida en aquesta vuitena edició. 

En la modalitat de narrativa, s’hi han presentat 24 obres, cinc de les quals han quedat excloses perquè no complien els requisits establerts en la convocatòria. Per tant, el jurat dels premis Mallorca 2016 de narrativa, presidit per Antònia Vicens, té a les mans en aquests moments la lectura i anàlisi de 19 obres. 

En la modalitat de poesia, hi han concorregut 35 obres, tres de les quals han quedat excloses perquè no complien tots els requisits establerts. Per tant, el jurat dels premis Mallorca 2016 de poesia, presidit per Francesc Parcerisas, té encarregada la lectura i anàlisi de 32 obres. 

En total, entre narrativa i poesia, 51 obres originals i inèdites, escrites en català, són les que concorren als premis Mallorca de creació literària 2016. 

Segons el calendari previst, abans del 15 d’octubre els membres dels dos jurats mantindran les reunions pertinents per seleccionar els treballs guanyadors. Els premiats es faran públics durant l’acte de lliurament, que tindrà lloc abans del 31 d’octubre. 

El vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, ha recordat que l'objectiu d'aquests premis són els de "prestigiar la creació literària en llengua catalana, prestigiar el Consell de Mallorca com a promotor cultural i donar resposta també a les necessitats dels creadors, més enllà d'una dotació econòmica amb un acompanyament real per part de la institució". 

Els premis Mallorca, que el Departament de Cultura del Consell de Mallorca recupera aquest 2016, estan dotats amb 60.000 euros, una part important dels quals es destina a l’edició, distribució i promoció dels treballs guanyadors. Els premiats rebran també una estatueta de bronze de l’escultor Jaume Mir titulada ' La Balanguera', amb la lletra impresa del poema de Joan Alcover.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF