Cultura 25/02/2021

Un concert a l'aire lliure només per a públic vacunat

El "passaport verd" era requisit imprescindible per poder escoltar Nurit Galron a Tel Aviv

ARA
1 min
Un moment del concert a Tel Aviv

Israel pot haver establert un precedent després d'organitzar ahir, dimecres, un concert al qual només van poder accedir les persones que havien estat vacunades. Va ser un concert a l'aire lliure, el primer que es programava a Tel Aviv en força temps, i en el qual es demanava, per poder-hi entrar, el "passaport verd". El document atorgat per les autoritats israelianes demostra que s'ha rebut la vacuna més d'una setmana abans i és vàlid durant sis mesos.

"Dona protecció i seguretat perquè saps que estàs envoltat de persones que han estat immunitzades", assegurava Doron Zicher, un dels assistents al concert de la cantant israeliana Nurit Galron. L'actuació es va fer a Yaron Park i el públic va seguir les actuacions de l'artista amb entusiasme. "Després d'un any de confinament i d'estar aïllat és fantàstic poder sortir i tornar a tenir a veure un espectacle", assegurava Zicher.

Israel és un dels països que avancen més ràpidament amb les vacunes, i pràcticament la meitat de la població ja ha rebut la primera de les dues dosis de la vacuna. El país està reobrint gimnasos, piscines, teatres..., però tan sols per als que puguin acreditar la seva immunitat, una mesura amb la qual les autoritats israelianes esperen convèncer els que són més escèptics amb la vacuna.

stats