Fantasia i steampunk al darrer còmic de Francesc Grimalt

Ha estat editat per Dolmen amb el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics

Il·lustració d''El Niño de oro'. /FRANCESC GRIMALT.

Aquest dijous dematí s'ha presentat a la seu de l'Illenc el còmic 'El Niño de oro', del dibuixant mallorquí Francesc Grimalt, editat per Dolmen. El còmic de fantasia, protagonitzat per un autòmat, forma part d'una sèrie de tres publicacions. Està a la venda des del 6 de juny i es presentarà al públic divendres a les 19 h a la llibreria Drac Màgic.

Grimalt, que ve del camp de la pintura, se sent més còmode treballant amb el format d'àlbum il·lustrat que amb la vinyeta. S'identifica amb l'estil steampunk, amb el qual comparteix els elements estètics noucentistes, referències a Jules Verne o la fantasia distòpica. De fet, el mes d'octubre presentarà el llibre a l'Eurosteamcon, la cinquena fira steampunk de Barcelona.

Tant l'autor com l'editor han mostrat la satisfacció de produir una obra amb tant d'afecte. Els dos s'han anat adaptant als capricis de l'altre: tapes dures, lletres daurades o un bon gramatge del paper. És una edició de qualitat que ha estat possible a la col·laboració molt propera entre el creador i l'editor, i gràcies al suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics.

El director de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Xisco Rotger, ha explicat que el suport a la publicació d''El Niño de oro' entra dins les tres línies de subvenció, a les qual enguany s'ha destinat un total de 220.000 euros. Les altres dues modalitats són mobilitat i projectes. De fet, amb un ajut a la mobilitat, l'editorial Dolmen acudirà a la fira de Guadalajara a presentar l'obra, ja que té molt bona distribució a Mèxic.

Grimalt, abans de treballar en aquesta publicació, va treballar a la Xina com a dissenyador de personatges i vestuari i supervisor d'Asura 2018, una superproducció sobre mitologia budista dirigida per Peng Zhang. Actualment comença a treballar en la quarta part de la sèrie 'El Niño de oro', però encara no vol avançar dates de publicació.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF