Oci
Cultura 16/09/2021

Anar al cinema valdrà 3,5 euros del 27 al 30 de setembre

El ministeri de Cultura subvenciona totes les sales de l'Estat per animar la venda d'entrades

Ara
1 min
Una sala de cinema de Madrid en època Covid en una imatge d'arxiu

BarcelonaAnar al cinema valdrà només 3,5 euros a totes les sales de l'Estat del 27 al 30 de setembre. El ministeri de Cultura subvencionarà el sector per arrancar el curs amb la campanya Jo vaig al cinema, que anima els espectadors a tornar a les sales amb seguretat. Aquest estiu la taquilla ha viscut el seu millor moment des de fa més d'un any, quan es van reobrir les sales.

Al contrari de la Festa del Cinema, no caldrà registrar-se enlloc. Les entrades es podran comprar el diumenge, 26 de setembre, exclusivament per internet, tant a les webs dels cinemes com a les tradicionals de venda d'entrades. A partir del dilluns, 27 de setembre, es podrà fer per internet o a taquilles. Tota la informació és en aquesta web.

El ministeri de Cultura i Esport va anunciar dijous passat que destinaria 10,2 milions d'euros en ajudes directes a les sales de cinema, que s'han vist enormement afectades per la situació extraordinària de crisi sanitària causada pel covid. El 2020 la taquilla global va caure un 72%. Moltes sales van acabar tancant a principis d'any amb la tercera onada. El departament de Miquel Iceta entén que les sales de cinema, els ingressos de les quals depenen de la venda d'entrades i la participació del públic, formen un dels subsectors "més perjudicats" pel covid i també afecta empreses de distribució i productores.

stats