Cinema de muntanya gratuït i des de casa

La Mostra de Cinema de Muntanya de Palma, que s'ha hagut d'ajornar per l'estat d'alarma, posa en marxa el projecte col·laboratiu #CinemadeMuntanyACasa

Com que la programació de la Mostra de Cinema de Muntanya de Palma s'ha hagut d'ajornar per l'alarma sanitària, l'organització s'ha sumat a l'onada solidària de cultura en línia i ha posat a disposició del públic un recull de films accessibles gratuïtament a la xarxa. Es tracta d'un projecte col·laboratiu que han anomenat #CinemadeMuntanyaACasa i que es nodrirà també de les recomanacions que el públic vagi fent.

És per això que animen tots els amants del cinema, la natura i els esports de muntanya a participar-hi per fer créixer la iniciativa. Així, les propostes es poden enviar a info@palmamuntanyafilm.com amb un formulari que es pot descarregar a la pàgina web del festival.

Al mateix lloc web, hi ha el recull de films –per ara, una quinzena–, als quals s'accedeix fent clic a la fotografia. A més, també han pujat a la xarxa l'exposició de fotografia de muntanya, perquè se'n pugui gaudir de manera virtual.

Onzena edició

L'11a Mostra de Cinema de Muntanya de Palma, de la qual és mitjà col·laborador l'ARA Balears, havia previst projectar 12 documentals de referència en el sector del 3 al 25 de març a quatre espais de Ciutat: el teatre Principal, els teatres municipals Xesc Forteza i Mar i Terra i l'Aljub d'Es Baluard.

El programa de la mostra té una selecció de pel·lícules que han format part del palmarès de festivals tan importants com el Festival de Cinema de Muntanya de Torrelló, a Catalunya. Entre els 12 documentals del cartell d'enguany, hi ha dues produccions balears, cinc d'internacionals i cinc d'espanyoles.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF