L'Ajuntament de Palma projectarà 15 pel·lícules gratuïtes durant els vespres d'estiu

La programació i l'organització del cicle 'Cinema de barri' han estat consensuades amb cada un dels districtes i associacions veïnals, segons Cort

L'àrea de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Palma ha organitzat un nou cicle de cinema a l'aire lliure per tal de crear "espais per al retrobament controlats en les nits estiuenques", segons ha indicat el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo. Es projectaran quinze pel·lícules, d'entrada gratuïta, arreu de les diferents barriades de Palma els divendres i dissabtes d'entre el 18 de juliol i el 26 de setembre. La programació i l'organització han estat consensuades amb cada un dels districtes i associacions veïnals, segons Cort.

La directora general de Participació Ciutadana, Clàudia Costa, i Jarabo han presentat el programa,  la primera projecció del qual serà La mujer que sabía leer el dissabte 18 de juliol a les 22 h al parc de Can Simonet (Camp Redó). El regidor també ha definit la iniciativa com "una oportunitat per gaudir i reflexionar en moments com aquests", acompanyats de familiars i amics. I a banda de descentralitzar la programació d'estiu, arribant a cada un dels barris, també és una manera de reformular l'oci i fomentar una activitat clàssica com el cinema, per a tots els públics i complint les mesures de seguretat corresponents. A més, han informat que totes les pel·lícules estaran subtitulades per a sords.

Per tal de complir les restriccions sanitàries vigents, Cort demana que "se segueixin i es compleixin les indicacions" que donaran. L'aforament de cada una de les projeccions serà limitat i variarà en funció de la capacitat de cada espai dels diferents districtes. Per poder assistir a l'activitat, serà necessari fer una inscripció prèvia al web www.tufaspalma.cat per "poder controlar l'aforament per motius de seguretat i per garantir les mesures sanitàries", segons ha dit Jarabo. També han recordat que  "per accedir al recinte de la projecció, s’ha de  dur l'entrada impresa o en format digital al telèfon mòbil".

Al mateix web s'hi pot consultar la programació, variada i adaptada a tots els públics, amb les dates i les pel·lícules, i cada un dels llocs on es faran les projeccions. Alguns altres d'aquests films són el musical  La llamada, que es projectarà el dissabte 8 d’agost a les 22 h a la p l. de Josep Maria Llompart (e l Rafal Vell); la guardonada en els Goya (2019)  Campeones, el d issabte 22 d’agost a la mateixa hora a la pl. de les Cales de Mallorca (Son Cladera), i la coneguda comèdia  La vida de Brian, el dissabte 12 de setembre a les 21 h al parc de Son Perera ( El Molinar). El cicle acabarà el dissabte 26 de setembre a la plaça Major amb la projecció de  The night of the hunter a les 21 h. 

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF